PHYSIONEAL 40 %2.27 glükozlu periton diyaliz sol.2500ml çiftli torba Nedir

Eczacıbaşı-Baxter Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Physioneal nedir, Physioneal ne için kullanılır, Physioneal ne ilacı, Physioneal neye yarar, Physioneal ne işe yarar, Physioneal neye iyi gelir, Physioneal kullananlar, Physioneal kullanımı, Physioneal uygulama, Physioneal etkileri, Physioneal faydaları bilgilerini içerir.

2.PHYSIONEAL nedir ve ne için kullanılır?

• PHYSIONEAL 40 kann diyalizinde (periton diyalizi) kullanılan bir çözeltidir. Kann diyalizi, böbrekleri hiç çalışmayan ya da görevlerini gerçekleştiremeyecek ölçüde yetersiz çalışan hastalarda kullanılan diyaliz yöntemlerinden biridir; bu yöntemde vücuttaki atık maddelerle fazla su, kanndan uygulanan bir kateterden kann içine dökülen çözeltilerle temizlenir.

• PHYSIONEAL 40, iki bölmeli plastik torbalarda ambalajlanmış şekilde sunulmaktadır. Üstteki küçük bölmede (çözelti “A”nın bulunduğu) bir ilaç ekleme girişi, alttaki büyük bölmede ise bir uygulama çıkışı bulunur.

PHYSIONEAL 40, 2 ve 2.5 litrelik tekli ve 2 ve 2.5 litrelik çiftli torbalarda ambalajlanmış şekilde sunulmaktadır.

PHYSIONEAL 40’ın % 2.27 oranında glukoz (şeker) içeren bu formundan başka % 1.36 ve % 3.86 oranında glukoz içeren formları da bulunmaktadır. Çözeltideki şeker miktan arttığında, kandan daha fazla su çekilebilir.

• Bu ilaç, böbrekleri geçici ya da kalıcı olarak yeteri kadar çalışamaz duruma gelmiş hastalarda (akut ve kronik böbrek yetmezliği) kandaki fazla su ile atık maddelerin atılmasında (diyaliz) kullanılır ve kandaki anormal tuz düzeylerini normalleştirir. Bunun yanında vücutta aşın sıvı birikimi olan durumlarda (ciddi sıvı retansiyonu) ve kandaki tuz düzeylerinin anormal olması durumunda (elektrolit bozukluktan) da kullanılır. PHYSIONEAL 40 daha uygun bir tedavi alternatifi olmadığı durumlarda bazı ilaç zehirlenmesi durumlannda da kullanılabilir.

PHYSIONEAL 40, diğer periton diyalizi çözeltilerine kıyaslandığında kanınızın pH değerine yakın bir değere sahiptir ve bu nedenle periton diyalizi çözeltilerinin kann içine boşaltılması sırasında ağn ve rahatsızlık duyan hastalarda özellikle yararlıdır.