PHOS-OUT 667 mg 180 tablet {Dinçsa} Dozu

Dinçsa Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Phos-Out dozu, Phos-Out dozaj, Phos-Out doz aşımı, Phos-Out uygulama, Phos-Out kullanım şekli, Phos-Out kullanımı, Phos-Out kullanım süresi, Phos-Out açmı tokmu, Phos-Out nedir, Phos-Out ne için kullanılır, Phos-Out nasıl kullanılır, Phos-Out faydaları, Phos-Out etkileri, Phos-Out günde kaç kez, Phos-Out sabah mı akşam mı, Phos-Out fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Oral yolla kullanılır.

Tabletlerin en yüksek fosfat bağlama etkisi gösterebilmesi için yemek sırasında ve çiğnemeden yutulmalıdır. Doktor tarafından başka bir şekilde tavsiye edilmediği takdirde başlangıç dozu 2 tablettir (169mg kalsiyum). Hiperkalsemi oluşmadığı sürece istenen serum fosfat seviyesi temin edilinceye kadar doz artırılmalıdır. Genelde her öğünde hastaların çoğu 3-4 tablete kadar kullanabilir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Karaciğer yetmezliği:

Gastrointestinal sistemden pratikte emilmeden fosfat ile birleşerek feçesle atıldığından karaciğer ilk geçiş ya da son geçiş döngüsü yoktur. O nedenle karaciğer yetmezliğinde bir kısıtlama yoktur.

Böbrek yetmezliği:

İleri derecede böbrek yetmezliğinde kalsiyum içeren besinlerle birlikte kalsiyum asetat verildiğinde hiperkalsemi gelişebilir. Bu durumda, kalsiyum asetat tedavisi sırasında yemeklerde kalsiyum içeren besinlerden kaçınılmalıdır. Hastalarda serum kalsiyum ve fosfat düzeylerinin izlenmesi gerekir.

Pediyatrik popülasyon

Kalsiyum asetat’ın pediyatride emniyeti ve etkinliği tam olarak kanıtlanmamıştır.

Geriyatrik popülasyon

Doz aşımı ve tedavisi

Kalsiyum asetat’ın öngörülen dozunun üstündeki dozlar hiperkalsemiye sebep olabilir. Orta derecedeki hiperkalsemi ilacın dozunun azaltılması veya geçici olarak kesilmesi ile kolayca kontrol altına alınabilir. Şiddetli hiperkalsemide akut hemodiyaliz ile tedavi edilebilir.
Diyalizdeki kalsiyum konsantrasyonunun azaltılması hiperkalsemi sıklığını ve şiddetini azaltır.