PEXOLA ER 1.500 mg uzatılmış salınımlı 30 tablet Nedir

Boehringer Ingelheim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Pexola nedir, Pexola ne için kullanılır, Pexola ne ilacı, Pexola neye yarar, Pexola ne işe yarar, Pexola neye iyi gelir, Pexola kullananlar, Pexola kullanımı, Pexola uygulama, Pexola etkileri, Pexola faydaları bilgilerini içerir.

2.PEXOLA ER nedir ve ne için kullanılır?

PEXOLA ER uzatılmış salimli tablet, pramipeksol adı verilen bir ilaç etkin maddesini içerir ve dopamin agonisti adı verilen bir ilaç grubuna dahildir. Bu grup ilaçlar, beyindeki algılayıcı yapıcıkları (dopamin reseptörleri) uyararak etki gösterir. Dopamin reseptörlerinin uyarılması, beyindeki sinir sinyallerini tetikleyerek vücut hareketlerinin kontrol edilmesine yardımcı olur.

PEXOLA ER uzatılmış salimli tablet, primer (ilk defa ortaya çıkan) Parkinson hastalığının belirtilerinin tedavisinde tek başına veya levodopa (Parkinson hastalığında kullanılan diğer bir ilaç) ile birlikte kullanılabilir.

PEXOLA ER 1,5 miligram uzatılmış salimli tablet, beyaz-kırık beyaz renkli, oval şekillidir. Bir yüzünde P3 kodu, diğer yüzde ise Boehringer Ingelheim şirket logosu bulunur.