PERLINGANIT 10 mg 10 ampül {Melusin} Dozu

Melusin Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Perlinganit dozu, Perlinganit dozaj, Perlinganit doz aşımı, Perlinganit uygulama, Perlinganit kullanım şekli, Perlinganit kullanımı, Perlinganit kullanım süresi, Perlinganit açmı tokmu, Perlinganit nedir, Perlinganit ne için kullanılır, Perlinganit nasıl kullanılır, Perlinganit faydaları, Perlinganit etkileri, Perlinganit günde kaç kez, Perlinganit sabah mı akşam mı, Perlinganit fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Perlinganit Ampul damarların düz kaslarında ve bronş kaslarında tonus azalması sağlar. bu tonus azaltıcı etki venöz damar direncine göre daha fazladır. Bu nedenle hafif arterizi basınç düşüklüğü ve kalbe venöz dönüş azalması ile artan diyastol sonu basıncı düşer. Sonuçta kalbin işi ve yükü, dolayısıyla miyokardın oksijen gereksinimi de azalır ve bunu kalbin daha iyi kanlanması izler
Dozaj infüzyonda kullanılan setin tipine göre değişir. Gliserol Trinitrat için belirlenmiş optimum bir doz yoktur. İlaca karşı cevep hastadan hastaya değişiklik gösterdiği için hastanın hemodinamik fonksiyonları yakından izlenerek uygun doz bulunmalıdır. Bu nedenle fizyolojik parametrelerin sürekli izlenmesi (kan basıncı, kalb hızı, pulmoner kapiller Wedgw basıncı) ve yeterli sistemik arterial kan basıncı ile koroner perfüzyon basıncının idame ettrilmesi gerekir. Doazjın bireysel klinik cevaba göre ayarlanması gerekirse de, bu konuda aşağıdaki dozlar yol göstreicidir.
Konjestif kalp yetmezliği: Normal doz sınırları 10-100mcg/dakika dır. İnfüzyona düşük hızla başlayarak, yeterli klinik cevap elde deilene kadar hız yavaş yavaş dikkatle arttırılmalıdır.
Refrakter İnstbil Anigma Pekteris: Bvaşlangıç iinfüzyon hızı 10-15 mcg/dakika olarak tavsiye edilir.
Cerrahide: Başlangıç infüzyon hızı 25 mcg/fdakika olarak tavsiye edilir. Arzu edilen sistolik arterial kan basıncı oluşturulana dek, derece derece 200 mcg/ dakikaya kadar arttırılabilir.