PERJETA 420 mg/14 ml IV konsantre infüzyon çöz. içeren 1 flakon Nedir

Roche Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Perjeta nedir, Perjeta ne için kullanılır, Perjeta ne ilacı, Perjeta neye yarar, Perjeta ne işe yarar, Perjeta neye iyi gelir, Perjeta kullananlar, Perjeta kullanımı, Perjeta uygulama, Perjeta etkileri, Perjeta faydaları bilgilerini içerir.

2.PERJETA nedir ve ne için kullanılır?

Her bir PERJETA ambalajı, 14 mLTik çözeltide 420 mg pertuzumab içeren 1 flakon içerir. Flakon içeriğinde, berrak ila hafif opalesan, renksiz ila açık san arası steril bir sıvı bulunmaktadır.

PERJETA aşağıdaki durumlarda meme kanseri olan yetişkin kişileri tedavi etmek için kullanılır: • Meme kanserinin “HER2 pozitif’ formunda olduğu belirlenmelidir- bu durum doktorunuz tarafından test edilecektir.

  • Kanser vücudun diğer organ ve kısımlarına yayılmışsa (metastatik hastalık) ve bunun için daha önce antikanser ilaçlan (kemoterapi) veya HER2’ye bağlanan diğer ilaçlar ile tedavi edilmediyse ve ek olarak daha önceki tedavinin ardından, kanser memede nüks etmişse.
  • PERJETA’nın yanısıra trastuzumab ve kemoterapi ilacı olan dosetaksel kullanacaksınız. Bu ilaçlarla ilgili bilgiler, ürünlere ait kullanma talimatlannda açıklanmıştır. Doktorunuzdan veya hemşirenizden bu ilaçlarla ilgili olarak sizi bilgilendirmesini isteyiniz.

    PERJETA “monoklonal antikor” olarak adlandınlan ve vücudunuzdaki belirli hedeflere ve kanser hücrelerine bağlanan bir ilaç türüdür.