PERIOLIMEL N4-600E infüzyon için ELEKTROLITLI AMINOASIT çöz. GLUKOZ çöz. ve LIPID emülsiyonU. 2000 ml torba Kullanımı

Eczacıbaşı-Baxter Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

3.PERIOLIMEL N4-600E nasıl kullanılır ?

Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar

Yaşlılarda kullanımı

Kolunuzdaki bir damardan ya da göğsünüzdeki büyük bir toplardamara yerleştirilmiş plastik bir tüp (kateter) aracılığıyla uygulanmalıdır.

PERIOLIMEL N4-600E, kullanım öncesi oda sıcaklığında olmalıdır.

PERIOLIMEL N4-600E tek kullanımlıktır.

PERIOLIMEL N4-600E kullanılmadan önce, uygulamayı yapacak sağlık personeli için bu KULLANMA TALİMATI'nın sonuna eklenmiş olan talimatlara göre hazırlanmalıdır.

Erişkinlerde dozaj

Sizin bu ilaca hangi miktarlarda ihtiyacınız olduğuna ve ne hızla uygulanacağına doktorunuz karar verecektir.

PERIOLIMEL N4-600E’yi her zaman için doktorunuzun söylediği şekilde alınız.

Sizdeki duruma göre, doktorunuz reçetelediği sürece ilacı kullanmaya devam edebilirsiniz.

Bir torba içindeki ilacın size uygulanması genellikle 12-24 saat sürer. Uygulamaya ilk saat içinde yavaş başlanarak, saatte vücut ağırlığınızın her bir kg’ı başına 3.2 mililitrelik dozaşılmayacak şekilde giderek arttırılır. Sıvı hacmi nedeniyle bir gün içinde vücut ağırlığınızınkilogramı başına PERIOLIMEL N4-600E’den en fazla 40 mililitre alabilirsiniz.

2 yaşından büyük çocuklarda dozaj

Çocuklar için, doz ve ne süreyle kullanılacağına doktor tarafından karar verilir. Doktorunuz bu kararını çocuğun yaşı, vücut ağırlığı, boyu, klinik durumu ile günlük gereksinim duyduğusıvı hacmi, enerji ve azot gereksinimine göre belirleyecektir.

PERIOLIMEL N4-600E’yi her zaman için doktorunuzun söylediği şekilde alınız. Emin olmadığınız durumlarda doktorunuza danışınız.

2-11 yaş arası çocuklarda dozaj

Uygulamaya ilk saat içinde yavaş başlanarak, saatte çocuğun vücut ağırlığının her bir kg’ı başına 5.7 mililitrelik doz aşılmayacak şekilde giderek arttırılır. Fosfat içeriği nedeniyle birgün içinde çocuğun vücut ağırlığının kilogramı başına PERIOLIMEL N4-600E’den en fazla24 mililitre kullanılabilir.

12-18 yaş arası çocuklarda dozaj

Uygulamaya ilk saat içinde yavaş başlanarak, saatte çocuğun vücut ağırlığının her bir kg’ı başına 4.3 mililitrelik doz aşılmayacak şekilde giderek arttırılır. Fosfat içeriği nedeniyle birgün içinde çocuğun vücut ağırlığının kilogramı başına PERIOLIMEL N4-600E’den en fazla24 mililitre kullanılabilir.

Doktorunuz PERIOLIMEL N4-600E ile tedavinizin ne kadar süreceğini size bildirecektir. Tedaviyi erken kesmeyiniz çünkü istenen sonucu alamazsınız.

Uygulama yolu ve metodu

Toplardamarlarınızdan uygun bir plastik tüp (kateter) aracılığıyla kullanılır.

Özel kullanım durumları

Böbrek yetmezliği:

Özel kullanım durumu yoktur.

Karaciğer yetmezliği:

Özel kullanım durumu yoktur.

Eğer PERIOLIMEL N4-600E ’nin etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise, doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.

Kullanmanız gerekenden daha fazla PERIOLIMEL N4-600E kullanırsanız

Total Parenteral Beslenme çözeltilerinin aşırı hızlı infüzyonu ciddi veya ölümcül sonuçlara yol açabilir.

Eğer PERIOLIMEL N4-600E size kullanmanız gerekenden daha yüksek dozda ya da daha hızlı olarak kullanılmışsa içeriğindeki amino asitler kanınızı normalden daha asit bir halegetirebilir ve dolaşan kanınızdaki sıvının miktarı artabilir. İlacın içeriğindeki glukoz, kan veidrarınızdaki şeker düzeylerini yükseltebilir veya kanın akışkanlığının ileri derecede azaldığıhiperozmolar sendrom denilen bir duruma yol açabilir. İlacın içeriğindeki yağ ise kanınızdakitrigliserid düzeylerinde yükselmeye neden olabilir. İlacın fazla miktarda uygulamasısonucunda mide bulantınız, kusmanız, ürpermeleriniz olabilir ve kanınızdaki elektrolitdüzeylerinde bozukluklar görülebilir. Böyle bir durumda uygulamaya derhal son verilmelidir.

Bazı ciddi durumlarda, doktorunuz böbreklerinizin aşırı yükselen bu maddeleri atabilmesine yardım edebilmek için size geçici bir diyaliz uygulayabilir.

Bu durumları önlemek için doktorunuz düzenli olarak sizin durumunuzu inceleyecek ve size bazı kan testleri yapacaktır.

PERIOLIMEL N4-600E’den kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.

PERIOLIMEL N4-600E'i kullanmayı unuttuysanız

Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.

PERIOLIMEL N4-600E ile tedavi sonlandırıldığında oluşabilecek etkiler

Bulunmamaktadır.