PERIMEX PLUS 30 ml oral sprey Gebelik

Dentoral Medifarma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Perimex gebelik kategorisi C'dir. Perimex hamilelik kategorisi, Perimex gebelik kategorisi, Perimex emzirme, Perimex anne sütüne geçer mi, Perimex laktasyon, Perimex hamilelerde kullanımı, Perimex ve bebek, Perimex kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

3/8

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

PERİMEX PLUS’m kontrasepsiyona herhangi bir etkisi yoktur, ancak PERİMEX PLUS etanol içerdiğinden çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar tarafından dikkatli kullanılmalıdır.

Gebelik dönemi

Gebelerde klorheksidin glokonat ile yapılmış kontrollü çalışma yoktur.

Benzidamin için de hayvanlarda ve gebelerde yapılmış yeterli araştırma mevcut değildir. Hayvanlarda ve gebelerde, kombinasyonu oluşturan etkin maddelerin bir arada güvenlikullanımı saptanmamıştır.

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik /ve-veya/ embriyonal/fetal gelişim /ve-veya/ doğum /ve-veya/ doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir. İnsanlarayönelik potansiyel risk bilinmemektedir.

PERİMEX PLUS’m gebelik sırasında kullanımı kontrendikedir.

Laktasyon dönemi

Emziren kadınlarda PERİMEX PLUS kullanımına ilişkin herhangi bir veri mevcut değildir. Bu nedenle emziren annelerde kullanımı kontrendikedir.

Üreme yeteneği/Fertilite

Klorheksidin ğlukonat ile üreme ve fertilite üzerine yapılmış çalışmalar mevcuttur. Sıçanlarda fertilite üzerinde; yine sıçan ve tavşanlarda fetüs üzerinde zararlı etki görülmemiştir.Benzidamin hidroklorür tedavisinin insanlarda fertiliteyi etkileyip etkilemediğibilinmemektedir.