PERGE 300 mg 56 kapsül Kullananlar

Ali Raif Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

2.PERGE kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler

PERGE'i aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ

Eğer PERGE’nin etkin maddesi olan pregabaline veya ilacm içeriğinde bulunan diğer maddelerden herhangi birine karşı aleıjiniz (aşın hassasiyetiniz) varsa PERGE kullanmayınız.

PERGE'i aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ

  • Sara tedavisinde etkili (antiepileptik) ilaçlarla tedavi edilen bazı hastalarda intihardüşüncesi ve davranışı görülmüştür. Aklınızdan bu tip düşünceler geçiyor veya bu türdavranışlar sergiliyorsanız doktorunuzdan yardım almalısınız.
  • PERGE ile tedavi, uyku hali ve baş dönmesine neden olabileceğinden, yaşlı hastalardakaza sonucu yaralanmaların (düşme) oranım artırabilir. Dolayısıyla, 65 yaşmüzerindeyseniz, ilacm tüm yan etkileri konusunda yeterli deneyime sahip oluncayakadar dikkatli olmalısınız.
  • Diyabetiniz (şeker hastalığı) varsa ve pregabalin kullanımı sırasında kilo aldıysanız,diyabet ilaçlarınızda bir değişiklik yapılmasına gerek duyabilirsiniz.
  • Konjestif kalp yetmezliği olan hastalarda kullanımına ilişkin sınırlı bilgi olmasınedeniyle bu durum ile ilgili bir geçmişiniz varsa pregabalin tedavisine başlamadanönce doktorunuza söyleyiniz.
  • Pregabalin kullanan bazı hastalarda böbrek yetmezliği bildirilmiştir. Eğer idraraçıkmanızda azalma fark ederseniz doktorunuza bildiriniz. Doktorunuz bu durumudüzeltmek için ilaç kullanımını kesebilir.
  • Pazarlama sonrasında alerji sonucu yüz ve boğazda şişmeyi de içeren aşırı duyarlılıkdurumu bildirilmiştir. Yüzde, ağız içinde veya üst solunum yolunda şişme gibi belirtilerortaya çıkarsa PERGE derhal kesilmelidir.
  • Pazarlama sonrası deneyimde geçici olarak görmede bulanıklık ve görme netliğindedeğişiklik bildirilmiştir. Bu belirtiler pregabalinin kesilmesi ile iyileşebilir veya sonaerebilir.
  • Omurilik haşan sonrası gelişen nöropatik ağn tedavisi görüyorsanız, bu tedavi içinkullandığınız aynı etkiyi gösteren diğer ilaçlann da(ağn ve spastisite ilaçlan gibi) etkisinedeni ile uyku hali gibi bazı yan etkilerin şiddeti artabilir.
  • Pazarlama sonrası deneyimlerde, pregabalinin morfin ve benzeri ağn kesiciler (opioidanaljezikler) gibi kabızlığa sebep olabilecek ilaçlarla birlikte alınması sonucu bağırsakfotıksiyonlannda azalma (öm. bağırsak tıkanması, kabızlık) bildirilmiştir.
  • Alkol veya herhangi bir ilaç bağımlılığı veya kötüye kullanım öykünüz var isedoktorunuza söyleyiniz. Reçete edilenden daha fazla ilaç kullanmayınız.
  • Pregabalin ile tedavi sırasında veya tedavi sonlandınldıktan kısa bir süre sonra, statusepileptikus (30 dakikadan uzun süren nöbet) ve grand mal nöbetleri (büyük nöbet) dahilolmak üzere konvülsiyonlar (nöbetler) bildirilmiştir. Eğer nöbet geçirirseniz derhaldoktorunuz ile iletişime geçiniz.
  • Pregabalin kullanan bazı hastalarda, diğer koşulların da etkisi ile beyinfonksiyonlarında azalma (ensefalopati) bildirilmiştir. Ciddi bir karaciğer veya böbrekhastalığı öykünüz var ise, doktorunuzu bilgilendiriniz.
  • Bu uyanlar, geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa sizin için geçerliyse lütfen doktorunuza danışınız.

    PERGE'in yiyecek ve içecek ile kullanılması

    PERGE aç ya da tok olarak kullanılabilir.

    PERGE kullanırken alkol almayınız. PERGE ile birlikte alkol alınması uyku hali ve baş dönmesi gibi yan etkilerin görülme sıklığım artıracaktır. Bu tehlikeli olabilir.

    Hamilelik

    İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

    PERGE doktorunuz tarafından önerilmedikçe hamilelikte kullanılmamalıdır. Çocuk doğurma potansiyeli olan kadınlar gebelikten etkin bir doğum kontrol yöntemi ile korunmalıdır. Eğertedavi sırasında hamile kaklıysanız, hamile olduğunuzu düşünüyorsanız veya hamile kalmayıplanlıyorsanız derhal doktorunuza danışınız.

    Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

    Emzirme

    İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

    Anne sütüne geçip geçmediği bilinmediği için PERGE kullanırken bebeğinizi emzirmemeniz önerilir.

    Araç ve makina kullanımı

    azaltabilir. PERGE’nin sizi nasıl ayınız ve tehlikeli olabilecek

    PERGE baş dönmesi ve uyku hali yaratabilir ve dikkatinizi etkilediğini anlayana kadar araba veya makine kullami;aktivitelerde bulunmayınız.

    akkında önemli bilgiler

    arafından bazı şekerleri tolere ı ızla temasa geçiniz.

    PERGE’nin içeriğinde bulunan bazı yardımcı maddeler b

    Bu ürün laktoz içerir. Eğer daha önceden doktorunuz edemeyeceğiniz söylenmişse bu ilacı almadan önce doktorum

    Bu tıbbi ürünün kapsül yapısında yer alan azo renklendirici (kjnolin sarısı) aleıjik reaksiyonlara sebep olabilir.

    Diğer ilaçlarla birlikte kullanımı

    PERGE ve diğer bazı ilaçlar birbiriyle etkileşebilir.

    ı bazı ilaçlarla birlikte kullanımı ezliği ve koma gibi yan etkilerde

    lorazepam gibi kaygı (anksiyete) ve alkol içeren ürünlerle birlikte^uzluğun ve dikkat azalmasının

    birlikte kullanılabilir, ve benzeri ağn kesiciler (opioidbirlikte alınması sonucu barsak

    PERGE’nin merkezi sinir sistemini etkileyen belli ba 1 sonucunda bu ilaçlar ile ortaya çıkabilen solunum yeti nartış görülebilir.

    PERGE’nin oksikodon gibi narkotik ağrı kesicilerle, tedavisinde kullanılan ilaçlarla veya sakinleştiricileri»:kullanılması görülebilecek baş dönmesinin, uyku:şiddetini artırabilir.

    PERGE ağız yoluyla alman doğum kontrol ilaçlan il<:

    Pazarlama sonrası deneyimlerde pregabalinin morfin analjezikler) gibi kabızlığa neden olabilecek ilaçlarlafonksiyonlarında azalma (örnek barsak tıkanması, kapızlık) bildirilmiştir.

    3.