PEREBRON 50mg/5 ml 120 ml şurup Yan Etkileri

Çınay Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Perebron yan etkileri, Perebron etkileri, Perebron zararları, Perebron belirtileri, Perebron uyarılar, Perebron önlemler, Perebron kilo aldırırmı, Perebron zayıflatırmı, Perebron zehirlenmesi, Perebron cinsellik, Perebron sorunlar, Perebron uykusuzluk, Perebron bağımlılık, Perebron bırakma bilgilerini içerir.

4.Olası yan etkiler nelerdir ?

Tüm ilaçlar gibi PEREBRON’in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

Aşağıdakilerden biri olursa PEREBRON'u kullanmayı durdurunuz ve DERHAL doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:

• Ağız, yüz ve/veya boğazda şişme (anjiyonörotik ödem [mukoza ve cilt altı dokularda meydana gelen ani şişme]),

• Nefes alma güçlükleri (göğüste sıkışıklık veya hırıltı),

• Ölümcül olabilen veya şoka sebebiyet veren kan basıncında ani düşme.

Bunların hepsi çok ciddi yan etkilerdir. Eğer bunlardan biri sizde mevcut ise, sizin PEREBRON'a karşı ciddi alerjiniz var demektir. Acil tıbbi müdahaleye veya hastaneye yatırılmanıza gerek olabilir.

Bu çok ciddi yan etkilerin hepsi oldukça seyrek görülür.

Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz, hemen doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:

• Çok ender olarak aşırı hassasiyeti olanlarda ürtiker (kurdeşen) görülebilir. Bunların hepsi ciddi yan etkilerdir. Acil tıbbi müdahale gerekebilir.

Ciddi yan etkiler çok seyrek görülür.

Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz doktorunuza söyleyiniz:

• Ağız mukozasında geçici his azalmasına sebep olabilir,

• Ender olarak özellikle hassas bireylerde aç karnına verilince bulantı, kusma, mide yanması ve bağırsak hareketlerinde artmaya sebep olabilir. Şurubun eşit miktarda su ile karıştırılması ve yemekten biraz sonra verilmesi ile bu durum genellikle önlenebilir,

• Nadiren, çocuklarda göz yanılsamasına sebep olabilir. Bunlar PEREBRON'un hafif yan etkileridir.

Yan etkilerin raporlanması

Hafif lokal anestezik etkisi sebebiyle ağız mukozasında geçici his azalmasına sebep olabilir. Ender olarak özellikle hassas bebeklerde aç karnına verilince bulantı, kusma, bağırsak hareketlerinde artmaya sebep olabilir. Şurubun eşit miktarda su ile karıştırılması ve yemekten biraz sonra verilmesi ile bu durum genellikle önlenebilir. Çok ender olarak aşırı hassasiyeti olanlarda ürtiker görülebilir.