PENSARTAN 100 mg 30 film kaplı tablet Nedir

Pensa Pharma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Pensartan nedir, Pensartan ne için kullanılır, Pensartan ne ilacı, Pensartan neye yarar, Pensartan ne işe yarar, Pensartan neye iyi gelir, Pensartan kullananlar, Pensartan kullanımı, Pensartan uygulama, Pensartan etkileri, Pensartan faydaları bilgilerini içerir.

2.PENSARTAN nedir ve ne için kullanılır?

Losartan, anjiyotensin-II reseptör antagonistleri olarak bilinen ilaç grubuna aittir. Anjiyotensin-II, vücutta üretilen ve kan damarlarındaki reseptörleri bağlayan ve sonuçta kan basıncının artışına sebep olan bir maddedir. Losartan, bağlanmayı önler kan akımını rahatlatarak basıncı düşürür.

Losartan, yüksek kan basıncı ve tip 2 diyabetli hastalarda böbrek fonksiyonun azalmasını yavaşlatır.

PENSARTAN, 100 mg losartan içermektedir.

30 tablet içeren blister ambalajda sunulmaktadır. Tabletler yuvarlak ve beyaz renklidir.

PENSARTAN aşağıdaki durumlarda kullanılmaktadır. • Yüksek kan basıncı (hipertansiyon) olan hastaların tedavisinde kullanılır,

• Hipertansiyonu olan ve kalbin sol odacığı kalınlaşmış (sol ventrikül hipertrofisi) olan hastalarda inme (felç) riskini azaltmak için kullanılır,

• Böbrek fonksiyon bozukluğu ve proteinürisi 0.5 g veya daha fazla (idrarın anormal miktarda protein içerme durumu) olan tip 2 diyabetli hipertansiyon hastalarında kullanılır.