PEN-OS 400 oral süspansiyon için kuru toz (80 ml) Nedir

Sandoz Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Pen-Os nedir, Pen-Os ne için kullanılır, Pen-Os ne ilacı, Pen-Os neye yarar, Pen-Os ne işe yarar, Pen-Os neye iyi gelir, Pen-Os kullananlar, Pen-Os kullanımı, Pen-Os uygulama, Pen-Os etkileri, Pen-Os faydaları bilgilerini içerir.

2.PEN-OS nedir ve ne için kullanılır?

PEN-OS, benzatin tuzu şeklinde fenoksimetilpenisilin etkin maddesini içeren, oral süspansiyon için kuru toz formundadır.

PEN-OS, vidalı plastik kapaklı, amber renkli 80 ml’lik ve 160 ml’lik cam şişelerde, 5 ml’lik ölçek ile birlikte kutu ambalajlarda kullanıma sunulmuştur.

PEN-OS, hücre duvarı şeklini bozarak birçok bakteri gelişimini azaltan bir antibiyotiktir. Bu nedenle, birçok hastalığın tedavisinde kullanılır.

PEN-OS, kullanıldıktan sonra hızlıca emilir ve neredeyse tümü kana karışır. Böbrekler yoluyla atılır.

PEN-OS, penisiline duyarlı bakterilerin neden olduğu hafıf-orta şiddetteki enfeksiyonların tedavisi için uygundur. PEN-OS, aşağıdaki durumlardan herhangi biri için reçete edilebilir:

Alt ve üst solunum yolu enfeksiyonları;

- Kızıl

- Bademcik ve yutak iltihabı, sinüzit, orta kulak iltihabı, bronşit, zatürre (damardan penisilin tedavisi gerekmeyen durumlarda)

Cilt enfeksiyonları;

- Yılancık (travmatik erizipel; deride ani oluşan kırmızı lekeler şeklinde görülen enfeksiyon), domuz kızılı, iltihaplı deri hastalıkları (impetigo contagiosa, fronkül, Lyme hastalığı, erythema chronicum migrans adı verilen çeşitleri bulunmaktadır), apse (doku içerisinde iltihap birikmesi), flegmon (deri ve deri altında, yayılan enfeksiyon)

- Isırık yaralanmaları (örn. Yüzdeki yaralanmalar ve derin el yaralanmaları) ve yanıklar, diş, ağız ve çene enfeksiyonları

- Bir tür bakteriye bağlı olarak gelişen iltihaplı hastalıklar (romatizmal ateş), eklem iltihabı, hareket bozuklukları (kore), böbrek ve kalp iç duvarının iltihaplanması durumlarında koruyucu veya nüksü önleyici olarak

- Küçük cerrahi girişim (örn. bademciklerin alınması ya da diş çekimi) sonrası bakteri yayılmasını önleyici olarak

- Orak hücre anemisi (kalıtsal bir kırmızı kan hücresi hastalığı) olan çocuklann belirli mikroorganizmalarla (pnömokok) enfeksiyondan korunması amacı ile kullanılır.