PEGINTRON PEN 50 mcg subkutan KIT Saklanması

Merck Sharp Dohme Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Pegintron Pen saklanması, Pegintron Pen muhafazası, Pegintron Pen soğuk, Pegintron Pen nem, Pegintron Pen karanlık, Pegintron Pen ambalaj, Pegintron Pen çocuklardan saklanması, Pegintron Pen son kullanma tarihi, Pegintron Pen firması, Pegintron Pen kullanma talimatı, Pegintron Pen üretici firma bilgilerini içerir.

5.PEGINTRON PEN'in saklanması

Şekil 5

• PEGINTRON PEN enjeksiyon kalemini dik pozisyonda tutun ve iğneyi kuvvetlice aşağıya doğru bastırın (bkz. Şekil 6). Bu esnada hafif bir sesduyabilirsiniz.

Şekil 6

• İğne kapağını çıkarın. İğnenin ucundan bir miktar sıvı çıktığını görebilirsiniz (bkz. Şekil 7). Bu normaldir.

Şekil 7

3. Dozu ayarlayın

• Ayar düğmesini çevirerek size reçetelenen doza getirin (bkz. Şekil 8). Çevirirken klik sesleri duyabilirsiniz.

Not: Doz ayar düğmesini çevirirken iğne kılıfı otomatik olarak YUKARIYA GİDECEKTİR (bkz. Şekil 9). Enjeksiyondan önce doz ayar düğmesiniçevirerek herhangi bir dozu artırabilir veya azaltabilirsiniz.

Şekil 8 Şekil 9

Artık enjeksiyona hazırsınız

  • Karın veya uyluğunuzda bir enjeksiyon bölgesi seçin. Göbek deliği ve belçizginizin etrafına enjeksiyondan kaçının.
  • Çok zayıfsanız enjeksiyon için sadece uyluğunuzu kullanmalısınız. Herenjeksiyonda vücudunuzun farklı bir bölgesini kullanmalısınız. PEGINTRONPEN enjeksiyon kalemini tahriş olmuş, kızarmış, enfekte olmuş veya yara izi,çizgi veya kitle bulunan bir cilt bölgesine enjekte etmeyiniz.
  • Enjeksiyon bölgesini alkollü mendille temizleyin. Cildin hava alarak kurumasınıbekleyin.
  • Enjeksiyon için temizlediğiniz gevşek bir cilt bölgesini elinizle sıkıştırın.
  • PEGINTRON PEN enjeksiyon kalemini Şekil 10'da gösterilen şekilde cildinizebastırın. İğnenin ilacı enjekte etmesine imkan vermek için kılıf geri kayacaktır.
  • • Enjeksiyon kalemini cildinize en az 15 saniye bastırın. Not: 15 saniye herhangibir doz için gereken maksimum süredir. PEGINTRON PEN enjeksiyon kalemidozunuza bağlı olarak 10 saniyeye kadar klik sesi çıkaracaktır. Sonraki 5 saniyedozun tamamının verildiğini gösterir.

    Not: PEGINTRON PEN enjeksiyon kalemi ciltten çıkarıldığı anda iğne kılıfı yerine dönerek kilitlenecektir.

    Şekil 10. Uyluğa enjeksiyon

    Enjeksiyon malzemelerinin atılması

    PEGINTRON PEN enjeksiyon kalemi, iğne ve tek kullanımlık hazırlanan tüm enjeksiyon malzemeleri enjeksiyondan sonra atılmalıdır. Kullandığınız PEGINTRONPEN enjeksiyon kalemini kapalı bir kap içerisinde emniyetli şekilde atınız. Uygun birkap bulmak için doktorunuza, hastanenize veya eczacınıza danışabilirsiniz.

    Sayfa 20