PEGINTRON PEN 50 mcg subkutan KIT Kullanımı

Merck Sharp Dohme Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

3.PEGINTRON PEN nasıl kullanılır ?

Doktorunuz PEGINTRON PEN’i özel olarak şu andaki durumunuz için size reçete etmiştir; bu ilacı başka hiç kimseyle paylaşmayınız.

Bu ilacın kullanımı hakkında genel bilgi:

Doktorunuz sizin veya çocuğunuzun alacağı PEGINTRON PEN dozunu vücut ağırlığına bağlı olarak belirlemiştir. Tedavi sırasında eğer gerekli olursa bu doz doktorunuz tarafından değiştirilebilir.

PEGINTRON PEN cilt altına (subkutan) uygulanmak üzere hazırlanmışür. Bu şekildeki bir kullanım, kısa bir bas-tak iğneyle cildinizin altındaki yağ dokusuna enjekte edileceği anlamındadır. Eğer bu ilacı kendi kendinize enjekte edecekseniz, size nasıl hazırlayacağınız ve enjekte edeceğiniz gösterilecektir. Cilt altına uygulama konusunda ayrıntılı talimatlar, bu kılavuzda verilmektedir (Bkz. PEGINTRON PEN Nasıl Enjekte Edilir?).

Alacağınız dozu, enjeksiyonu yapmadan hemen önce hazırlayınız ve kullanınız. Uygulamadan önce, hazırlanmış çözeltiye dikkatlice bakınız. Çözelti berrak ve renksiz olmalıdır. Hazırlanmış çözeltide orijinal rengine göre renk değişikliği veya küçük partiküller varsa kullanmayınız. PEGINTRON PEN sadece bir kez kullanılmak içindir. Dolayısıyla, enjeksiyonu yaptıktan sonra, PEGINTRON PEN kullanıma hazır kalemi (CLEARCLICK), içinde kalmış olabilecek çözelti ile birlikte, uygun bir şekilde aünız.

PEGINTRON PEN’i haftada bir kez, hep aynı gün enjekte ediniz. Enjeksiyonu her hafta günün aynı saatinde yapmanız bu uygulamayı unutmamanıza yardımcı olacaktır.

PEGINTRON PEN'i mutlaka herzaman doktorunuzun size anlattığı kadar kullanınız. Emin olmadığınız konuları doktorunuza veya eczacınıza sorunuz. Tavsiye edilen dozu aşmayınız ve reçete edildiği sürece uygulayınız.

Kronik Hepatit C - Kombinasyon tedavisi:

Erişkinler:

PEGINTRON PEN, ribavirin kapsül ile birlikte verildiğinde genellikle haftada bir kez 1.5 mikrogram/kg (vücut ağırlığı) dozunda uygulanmaktadır. Böbrek hastalığınız varsa kullandığınız doz, böbrek fonksiyonunuza bağlı olarak daha düşük olabilir.

Ribavirin kapsülleri her gün, sabah ve akşamları yiyecekle birlikte alınır. Vücut ağırlığınıza göre belirlenen, genellikle kullanacağınız ribavirin dozu, aşağıdaki tabloda gösterilmiştir:

1. Vücut ağırlığınızı gösteren çizgiyi bulunuz.

2. Kaç tane sert kapsül almanız gerektiğini öğrenmek için aynı çizgi hizasındaki yazılı rakamları okuyunuz.

Not: Doktorunuzun talimatları aşağıdaki tabloda belirtilen miktarlardan farklı ise, doktorunuzun talimatlarına uyunuz.

3. Doz hakkında herhangi bir sorunuz varsa, doktorunuza sorunuz.

Doktorunuz bu ilacı ribavirin, boceprevir gibi ilaçlarla ile birlikte reçetelerse, lütfen kombine tedaviye başlamadan önce ilgili ürünlerin kullanma talimatlarını okuyunuz.

İlk kez kullananlarda bu kombinasyon tedavisi en az 3 ila 6 ay, bazen doktor kararma göre bir yıl sürmektedir. Ribavirin içeren ilaçların ilgili bilgilendirici bölümlerine dikkat ediniz.

Kronik Hepatit C - Tek Başına PEGINTRON PEN tedavisi (Erişkinler):

  • Kronik hepatit C tedavisinde tek başına verildiğinde bu ilaç 6 aydan 1 yıla kadar süreyle, vücut ağırlığının kg'ı başına 0.5 veya 1.0 mikrogram/kg dozunda uygulanır. Böbrek hastalığınız varsa, böbrek fonksiyonunuza bağlı olarak dozunuz daha düşük olabilir.
  • Kronik Hepatit B - Tek Başına PEGINTRON PEN tedavisi (Erişkinler):

  • Kronik hepatit B tedavisinde, tedavi süresince (24 veya 48 hafta) haftada bir kez 1,5 mikrogram/kg dozunda önerilmektedir.
  • Çocuklar ve ergenler (3 yaşında ve daha büyük):

    Yaşlılarda kullanımı

    Tüm hastalar için:

    Eğer PEGINTRON PEN'i kendi kendinize enjekte ediyorsanız, size reçete edilen doz ile ilaç kutusunun üzerindeki dozun aynı olduğundan emin olunuz.

    PEGINTRON PEN’in etkisinin çok kuvvetli ya da zayıf olduğunu düşünüyorsanız, doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.

    Kullanmanız gerekenden daha fazla PEGINTRON PEN kullanırsanız

    Mümkün olan en kısa zamanda kendi doktorunuza veya çocuğunuzun doktoruna başvurunuz.

    PEGINTRON PEN'i kullanmayı unuttuysanız

    Eğer unutulan dozun üzerinden sadece 1-2 gün geçmişse, unutulan dozu haürlar hatırlamaz uygulayınız. Eğer bir sonraki enjeksiyon zamanınıza çok az bir zaman kalmışsa, unutulan dozu telafi etmek için çift doz almayınız ve daha sonra tedavinize olağan şekilde devam ediniz.