PEGINTRON 120 mcg enjeksiyonluk çözelti tozu ve çözücüsü 4 flakon Nedir

Merck Sharp Dohme Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Pegintron nedir, Pegintron ne için kullanılır, Pegintron ne ilacı, Pegintron neye yarar, Pegintron ne işe yarar, Pegintron neye iyi gelir, Pegintron kullananlar, Pegintron kullanımı, Pegintron uygulama, Pegintron etkileri, Pegintron faydaları bilgilerini içerir.

2.PEGINTRON nedir ve ne için kullanılır?

PEGINTRON, enjeksiyonluk çözelti tozu ve çözücüsü içerir.

Beyaz toz 2 mİ cam flakon içerisindedir ve berrak ve renksiz çözücü 2 mİ cam ampul içerisinde sunulmaktadır.

PEGINTRON 120 mikrogram, aşağıdaki ticari takdim şekli ile piyasada bulunmaktadır:

4 enjektabl toz içeren flakon, 4 çözücü ampul, 4 enjeksiyon şınngası, 8 enjeksiyon iğnesi ve 4 alkollü mendil;

İnterferonlar, vücuttaki bağışıklık sisteminin enfeksiyonlar ve şiddetli hastalıklara karşı savaşırken verdiği yanıtlarda değişiklik oluştururlar.

PEGINTRON, interferonlar sınıfına ait peginterferon alfa-2b etkin maddesini içerir ve karaciğeri tutan virüs kaynaklı enfeksiyonlardan, aynı zamanda klinik bakımdan stabil HIV (kontrol altında olan AIDS, İnsan İmmün Yetmezlik Virüsü) enfeksiyonu olan ve ilk defa tedavi gören yetişkinler de dahil olmak üzere kronik hepatit (karaciğer iltihabı) B ve C'nin tedavisinde kullanılır.

PEGINTRON’un kronik (süregelen, uzun süren) hepatit C tedavisi için en iyi kullanım şekli ribavirin etkin maddesini içeren ürünlerle ile beraber (kombine) kullanılmasıdır. Bu kombinasyon, tedaviyi ilk kez kullanan hastalarda kullanılır. Yine bu kombinasyon, nüks gelişen (yeniden ortaya çıkan) hastalarda ve interferon alfa (standart interferona peg molekülü bağlanmış veya bağlanmamış) ve ribavirin kombinasyon tedavisine ya da interferon alfa monoterapisine daha önce yanıt vermemiş hastalarda da kullanılır.

Ribavirin'in kullanılmaması gerekli olduğu ya da tolere edilemediği durumlarda PEGINTRON tek başına kullanılmaktadır.

PEGINTRON daha önce tedavi edilmemiş hepatit C hastası olan 3 yaşındaki ve daha büyük çocuklarda ribavirinle birlikte kombine olarak kullanılır.