PEDRIN şurup 100 ml Dozu

Aroma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Pedrin dozu, Pedrin dozaj, Pedrin doz aşımı, Pedrin uygulama, Pedrin kullanım şekli, Pedrin kullanımı, Pedrin kullanım süresi, Pedrin açmı tokmu, Pedrin nedir, Pedrin ne için kullanılır, Pedrin nasıl kullanılır, Pedrin faydaları, Pedrin etkileri, Pedrin günde kaç kez, Pedrin sabah mı akşam mı, Pedrin fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji / Uygulama sıklığı ve süresi

Erişkinlerde günde 2-3 kez, her seferinde 15 mL (3 ölçek), 6 yaşın üzerindeki çocuklarda doktor gerek gördüğünde günde 2-3 kez her seferinde 10 mL (2 ölçek) verilir.

Uygulama şekli:

Sadece oral kullanım içindir.

PEDRİN aç karnına alınmaz, yemeklerden sonra kutu içindeki kaşık ölçekle alınır.

Özel popülasyona ilişkin ek bilgiler:

Böbrek/Karaciğer yetmezliği: Özel bir kullanım uyarısı yoktur. Ancak ciddi böbrek ve karaciğer yetmezliğinde dikkatli olunmalıdır.

Pediyatrik popülasyon: 6 yaş altında kullanımı önerilmez.

Geriyatrik popülasyon: Özel bir kullanım uyarısı yoktur.

Doz aşımı ve tedavisi

Doz aşımında ortaya çıkan semptomlar, standart dozlarda efedrin kullanımı sonrasında da görülebilen, bulantı, kusma, ateş, çarpıntı, taşikardi, huzursuzluk, solunum depresyonu vekonvülziyondur.

Efedrin doz aşımını takiben, paranoid psikoz, delüzyon ve halüsinasyonlar görülebilir.

Doz aşımı durumunda hemen gastrik lavaj yapılarak semptomatik destek tedavisi uygulanır. Sıvı ve elektrolit dengesini korumak için intravenöz sıvı uygulaması yapılırken, gerekirsesedatif ve oksijen verilir.