TUSSIR 30mg/5ml 150ml şurup Dozu
Triozer Firması
Güncelleme : 3 Temmuz 2018
Ketosteril dozu, Ketosteril dozaj, Ketosteril doz aşımı, Ketosteril uygulama, Ketosteril kullanım şekli, Ketosteril kullanımı, Ketosteril kullanım süresi, Ketosteril açmı tokmu, Ketosteril nedir, Ketosteril ne için kullanılır, Ketosteril nasıl kullanılır, Ketosteril faydaları, Ketosteril etkileri, Ketosteril günde kaç kez, Ketosteril sabah mı akşam mı, Ketosteril fazla alınırsa bilgilerini içerir.
Uygulama şekli
Erişkinlerde :
Günde 3 kez ve en az 6’şar saat ara ile 10 mİ (60 mg) şurup (2 ölçek) uygulanır.
Çocuklarda:
2 yaşından büyük çocuklarda kullanılır.
3 eşit doza bölünerek en az 6’şar saat ara ile semptomların şiddetine göre günde kilogram başına 3-6 mg uygulanır.
10-20 kg arasındaki hastalarda günde 3 defa 3 mİ (ölçekteki 3 mİ çizgisine kadar)
20-30 kg arasındaki hastalarda günde 3 defa 5 mİ (tam dolu bir ölçek) 30 kg’ın üstündeki hastalarda günde 3 defa 10 mİ (tam dolu iki ölçek) şeklinde uygulanır.
İlaç; maksimum 7 günlük tedavi dönemini aşmamak kaydı ile, öksürük kaybolana kadar ya da bir doktorun tavsiyesine göre alınmalıdır. Eğer semptomlar bu dönem içinde kaybolmazsa ilacın kullanımına geçici olarak ara verilmeli ve bir doktora danışılmalıdır.
Uygulama şekli:
Sadece ağızdan kullanım içindir.
İlacın besinlerle birlikte alınmasının emilim üzerinde herhangi bir etkisi olduğu yönünde bir bilgi olmamakla beraber, ilacın yemeklerden bir süre önce veya sonra alınması önerilir.
Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler :
Böbrek / Karaciğer yetmezliği: Ciddi böbrek ve karaciğer yetmezliği vakalarında; fayda- risk oranı göz önüne alınarak kullanılmalıdır.
Pediyatrik popülasyon: TUSSİR pediyatrik hastalarda pozoloji kısmında belirtildiği gibi uygulanmalıdır. 2 yaşın altındaki çocuklarda kullanılmamalıdır.
Doz aşımı ve tedavisi
240 mg’a kadar tek doz ya da 8 gün boyunca günde 3 kez 120 mg’lık doz uygulamasından sonra ciddi herhangi bir yan etki gözlenmemiştir.
Levodropropizin ile aşırı dozaj vakası bildirilmemiştir. Fakat olası bir doz aşımı durumunda hafif, geçici bir taşikardi olabilir. Bir aşırı doz vakası ile karşılaşılması halinde zehirlenmeye karşı alınacak tedbirler: gastrik lavaj, aktif kömür verilmesi, parenteral sıvı tedavisinin başlatılması gibidir. Spesifik antidotu mevcut değildir.
Tussir ile ilgili diğer bilgiler
- Genel
- Tussir Fiyat
- Tussir Prospektüs
- Tussir Kullananlar
- Tussir Nedir
- Tussir Kullanımı
- Tussir Yan Etkileri
- Tussir Etkileşimi
- Tussir Gebelik
- Tussir Saklanması
- Tussir Muadili
- Tussir Uyarılar
- Tussir Endikasyon
- Tussir Kontrendikasyon
- Tussir İçeriği
- Dozu
- Tussir Zararları
- Tussir Formu
- Tussir Farmakolojik Özellikler
- Tussir Farmasötik Özellikler
- Tussir Ruhsat Bilgileri