PAXOTIN 20 mg 14 film kaplı tablet Nedir

Adeka Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Paxotin nedir, Paxotin ne için kullanılır, Paxotin ne ilacı, Paxotin neye yarar, Paxotin ne işe yarar, Paxotin neye iyi gelir, Paxotin kullananlar, Paxotin kullanımı, Paxotin uygulama, Paxotin etkileri, Paxotin faydaları bilgilerini içerir.

2.PAXOTIN nedir ve ne için kullanılır?

PAXOTİN ; yuvarlak, iki yüzü çentikli, bir yüzünde "POT 20" baskısı bulunan sarı renkli film kaplı tabletlerdir ve 10,12,14,20,28,30,50,56,60 veya 100 film kaplı tablet içeren kutular ile kullanıma sunulmaktadır. Tüm ambalaj miktarları pazarlanmayabilir.

PAXOTİN, SSRI (seçici serotonin gerialım inhibitörleri) ismi verilen ilaç grubundandır. PAXOTİN 'in etki ettiği madde olan serotonin beyin sinir hücrelerinde doğal olarak bulunur. Beyinde bu maddenin seviyesinin düşük olmasının depresyona ve endişe, gerilim (anksiyete) gibi diğer ilgili rahatsızlıklara yol açtığı düşünülmektedir. PAXOTİN beyinde daha fazla serotonin bulunmasını sağlayarak düşük serotonin seviyesinin yol açtığı belirtileri azaltmaktadır.

PAXOTİN aşağıdaki durumların tedavisinde kullanılmaktadır :

• Aşırı mutsuzluk ve çöküntü dönemlerinde (depresyon)

• Nedensiz korku ve düşünce ve/veya hareketlerin mantıksız şekilde tekrar edilmesi (obsesif kompülsif bozukluk)

• Açık alanlarda, korkunun eşlik ettiği veya etmediği bir çeşit anormal endişe (agorafobi ile birlikte veya tek başına panik bozukluk)

• Sosyal veya performansla ilgili durumlardaki sürekli endişe (sosyal anksiyete bozuklukları /sosyal fobi )

• Aşırı gerilim ile birlikte sürekli devam eden endişe (genel anksiyete bozukluğu )

• Acı veren bir olayı sürekli yeniden yaşamanın yol açtığı endişe (travma sonrası stres bozukluğu)