PAS 1 gr 100 tablet Dozu

Koçak Farma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Pas 1 dozu, Pas 1 dozaj, Pas 1 doz aşımı, Pas 1 uygulama, Pas 1 kullanım şekli, Pas 1 kullanımı, Pas 1 kullanım süresi, Pas 1 açmı tokmu, Pas 1 nedir, Pas 1 ne için kullanılır, Pas 1 nasıl kullanılır, Pas 1 faydaları, Pas 1 etkileri, Pas 1 günde kaç kez, Pas 1 sabah mı akşam mı, Pas 1 fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

Erişkinler için günlük doz kilogram başına 150-300 mg olup, günde ortalama 10-15 adet 1 g’lık PAS tablete tekabül eder.

Uygulama şekli:

PAS Tablet sadece ağız yolu ile kullanılır. Gastrointestinal yan etkiden korunmak için, ilacın yemek esnasında alınması tavsiye edilir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek yetmezliği:

Kreatinin klerens (Clcr) 10-50 ml/dakika olan kişilerde dozun % 50 - % 70’i uygulanır. Kreatinin klerens (Clcr) < 10 ml/dakika olanlarda dozun % 50’si uygulanır.

Hemodiyalizden sonra uygulanır.

Karaciğer yetmezliği:

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi bölümünde belirtilen dozlar kullanılır. Ancak daha sık klinik ve laboratuar kontrollerinin yapılması önerilir. Karaciğer yetmezliği olan hastalarda klerens değişmez, ancak bu hastalar, ilacı karaciğer fonksiyonlan normal olanlar kadar iyi tolere edemezler.

Pediatrik popülasyon:

Çocuklar için günlük doz kilogram başına 150-300 mg’dır. Günlük toplam dozun 2 veya 3 eşit doza bölünerek yemeklerle birlikte alınması önerilir.

Geriyatrik popülasyon:

Doz aşımı ve tedavisi

Bildirilmiş doz aşımı vakası yoktur.