PARLODEL SRO 2.5 mg yavaş salımlı 7 kapsül Kullanımı

Meda Pharma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

3.PARLODEL SRO nasıl kullanılır ?

Doktorunuz tarafından başka şekilde önerilmedikçe bu talimatları takip ediniz.

Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar

Doktorunuz tedaviye PARLODEL 2.5 mg tabletler ile başlamanızı söyleyebilir. Eğer PARLODEL SRO 2.5 mg kapsül ile başlamanız söylenmişse aşağıdaki talimatları takipediniz.

Parkinson hastalığı için tedavi oluyorsanız

Tedavinize uyum sağlamanız açısından ilk hafta tercihen akşamları PARLODEL 1/2 tablet alınız. Doktorunuz tedaviye verdiğiniz cevaba göre PARLODEL dozunu yavaşyavaş artırabilir. Tedaviye yeterli cevaba 6-8 hafta içerisinde ulaşabilirsiniz.

Hastalığınızın tedavisinde PARLODEL SRO tek başına veya başka ilaçlarla birlikte verilebilir. Günlük maksimum PARLODEL SRO dozu 4 ila 12 kapsül arasındadır.

Tedavinizde bir diğer Parkinson ilacı olan levodopa içeren bir ürün kullanıyorsanız, tedavinize PARLODEL SRO eklendiğinde doktorunuz levodopa dozunu azaltmanızıönerebilir.

Prolaktinoma için tedavi oluyorsanız

Tedaviye günde 1 defa 1 kapsül ile başlayınız. Başlangıç dozu, 3-7 gün sonra 2 kapsül alınız ve doktorunuz yeterli görmez ise optimal doza ulaşılıncaya kadar 1 veya 2 kapsüllük artışlarlaPARLODEL SRO dozunu kademeli olarak artırmanızı söyleyecektir. Günlük maksimumdoz 12 kapsüldür.

Akromegali için tedavi oluyorsanız

Tedaviye günde 1 defa 1 kapsül ile başlayınız. Doktorunuz tedaviye verdiğiniz cevaba ve olası yan etkilere göre PARLODEL SRO tedavi dozunuzu kademeli olarak 4 ila 8kapsüle kadar artırmanızı söyleyebilir.

Erkeklerde hiperprolaktinemi için tedavi oluyorsanız

Tedaviye günde 1 defa 1 kapsül ile başlayınız. Doktorunuz tedaviye verdiğiniz cevaba ve olası yan etkilere göre PARLODEL SRO tedavi dozunuzu kademeli olarak 4 kapsülekadar artırmanızı söyleyebilir.

Adet (menstrüel siklus) bozuklukları, kadınlarda kısırlık için tedavi oluyorsanız

Tedaviye günde 1 defa 1 kapsül ile başlayınız. Yeterli etki elde edilmezse doktorunuz PARLODEL SRO tedavi dozunuzu kademeli olarak artırmanızı söyleyebilir. Tedaviyeadet bozukluklarınız düzelinceye ve yumurtlama (ovülasyon) sağlanıncaya kadar devamediniz. Gerektiğinde doktorunuz belirtilerin yeniden ortaya çıkmasını önlemek içindüzeldikten sonra birkaç adet dönemi daha tedaviye devam etmenizi isteyebilir.

Laktasyonun tıbbi nedenlerle engellenmesi için tedavi oluyorsanız

Tıbbi bir neden olmaksızın PARLODEL SRO kullanmayınız.

İlk gün bir kapsül ve daha sonra da 2 hafta boyunca, tercihen akşam yemeklerinden sonra olmak üzere günde 1 defa 2 kapsül alınız. Bazen tedavinizin kesilmesinden 2-3 gün sonragöğüslerinizden hafif bir süt salgısı gelebilir. Bu durumda tedavinizi aynı dozla bir haftadaha uzatmanız bunun kaybolmasını sağlayabilir.

Başlangıç aşamasındaki lohusalık dönemi meme iltihabı (puerperal mastit) için tedavi oluyorsanız

İlk gün bir kapsül ve daha sonra da 2 hafta boyunca, tercihen akşam yemeklerinden sonra olmak üzere günde 1 defa 2 kapsül alınız. Gerektiğinde doktorunuz tedavinize birantibiyotik ekleyebilir.

Uygulama yolu ve metodu

PARLODEL SRO ağız yolundan kullanım içindir. Tercihen, akşam yemeğinden sonra alınmalı ve bir miktar suyla birlikte bütün olarak yutulmalıdır.

Çocuklarda kullanımı

Çocuk hastalarda PARLODEL SRO’nun güvenliliği ve etkinliği sadece 7 yaş ve üzerinde çocuk ve ergenlerdeki prolaktinoma ve akromegalisi olan hastalarda belirlenmiştir. Diğerkullanım alanlarında (Parkinsorı, erkeklerde hiperprolaktinemi, adet bozuklukları vekısırlık, laktasyonun engellenmesi) PARLODEL SRO’yu kullanmayınız.

Prolaktinoma:

7 yaşından büyük çocuklarda tedaviye günde 1 defa 1 kapsül ile başlayınız. 7 ila 12 yaş çocuklarda önerilen günlük maksimum doz 2 kapsüldür. Ergenlerde (13-17 yaş) önerilenmaksimum günlük doz 8 kapsüldür.

Akromegali:

7 yaşından büyük çocuklarda tedaviye günde 1 defa 1 kapsül tablet ile başlayınız. 7 ila 12 yaş çocuklarda önerilen günlük maksimum doz 4 kapsüldür. Ergenlerde (13-17 yaş)önerilen maksimum günlük doz 8 kapsüldür.

Yaşlılarda (65 yaş ve üzeri) kullanımı:

PARLODEL SRO dozu ve kullanımı genelde erişkinlerdeki gibidir. Ancak doktorunuz birlikte kullandığınız ilaçlar var ise veya eşlik eden başka bir hastalığınız var isetedavinize düşük dozlarla başlamanızı söyleyecektir.

Karaciğer yetmezliği:

Karaciğer işlevlerinde bir bozukluğunuz var ise doktorunuz daha düşük dozlarla tedavinizi düzenleyebilir.

Eğer PARLODEL SRO ’nun etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleminiz var ise, doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.

Kullanmanız gerekenden daha fazla PARLODEL SRO kullanırsanız

PARLODEL SRO ’dan kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.

Kullanmanız gerekenden daha fazla PARLODEL SRO kullanırsanız

Doz aşımında, size ağız yolundan aktif kömür verilebilir ve eğer çok yakın zamanda almışsanız mideniz yıkanabilir.

Akut zehirlenmenin tedavisi belirtilerinize yönelik olacaktır. Kusma ve varsamlarınız için metoklopramid içeren bir ilaç kullanmanız gerekebilir.

PARLODEL SRO'i kullanmayı unuttuysanız

Eğer PARLODEL SRO almayı unutursanız, unuttuğunuzu fark eder etmez bu dozu alın ve sonraki dozu her zamanki saatte alınız. Unuttuğunuzu farkettiğinizde, sonraki dozsaatine yaklaştıysanız, o zaman unuttuğunuz dozu atlayınız.

Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.

PARLODEL SRO ile tedavi sonlandırıldığında oluşabilecek etkiler