PARACET JUNIOR 160 mg 20 tablet Yan Etkileri

Gripin Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Paracet yan etkileri, Paracet etkileri, Paracet zararları, Paracet belirtileri, Paracet uyarılar, Paracet önlemler, Paracet kilo aldırırmı, Paracet zayıflatırmı, Paracet zehirlenmesi, Paracet cinsellik, Paracet sorunlar, Paracet uykusuzluk, Paracet bağımlılık, Paracet bırakma bilgilerini içerir.

4.Olası yan etkiler nelerdir ?

Tüm ilaçlar gibi PARACET JUNIOR’in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

Aşağıdakilerden biri olursa, PARACET JUNİOR’u kullanmayı durdurun ve DERHAL doktorunuza bildirin veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:

Deri döküntüsü, kaşıntı, ürtiker (kurdeşen), alerjik ödem ve anjiyoödem (alerji sonucu yüz ve boğazda şişme), akut generalize eksantematöz püstülozis (yüksek ateşin eşlik ettiği akut yaygın döküntülü içi cerahat dolu küçük kabarcıklar), eritema multiform (genelde kendiliğinden geçen, el, yüz ve ayakta dantele benzer kızarıklık oluşturan, aşırı duyarlılık durumu), Stevens-Johnson sendromu (ciltte ve göz çevresinde kan oturması, şişlik ve kızarıklıkla seyreden iltihap) ve fatal sonuçlar dahil toksik epidermal nekroliz (deride içi sıvı dolu kabarcıklarla seyreden ciddi bir hastalık- ölümcül sonuçlar dahil).

Bunların hepsi çok ciddi yan etkilerdir. Eğer bunlardan biri çocuğunuzda mevcut ise, çocuğunuzun PARACET JUNİOR'a karşı ciddi alerjisi var demektir. Acil tıbbi müdahaleye veya hastaneye yatırılması gerekli olabilir.

Aşağıdakilerden herhangi birini çocuğunuzda farkederseniz, hemen doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:

- Bronş spazmı (Solunum yollarının daralmasına bağlı olarak zor nefes alma)

- Böbrek hasarları (Çok su içme, çok idrara çıkma, ödem, gece idrara sık çıkma, idrar miktarında azalma)

- Kan pulcuğu - sayısında azalma (Halsizlik, solukluk, yorgunluk)

- Akyuvar sayısında azalma (Sık enfeksiyonlara-iltihap oluşturan mikrobik hastalık-yakalanma)

- Kan hücrelerinde azalma (Tam kan tetkiklerinde tespit edilmektedir. Halsizlik, solukluk, yorgunluk. Sık enfeksiyonlara-iltihap oluşturan mikrobik hastalık-yakalanma)

- Ateş, iğne başı şeklinde kırmızı morarmalar, bilinç bulanıklığı, baş ağrısı ve trombositlerin sayısında azalma belirtilerinin birlikte görüldüğü trombositopenik purpura (Kan pulcuğu sayısında azalma ile ilişkili deri bulgulan)

- Karaciğer bozuklukları, siroz ve fıbroz dahil (Yorgunluk, bulantı, paslı dil, ciltte sarılık, yüzde lekeler)

Bunların hepsi ciddi yan etkilerdir. Acil tıbbi müdahale gerekebilir.

Ciddi yan etkiler çok seyrek görülür.

Aşağıdakilerden herhangi birini çocuğunuzda fark ederseniz, doktorunuza söyleyiniz:

- Mide bulantısı, mide rahatsızlıkları

- Kusma

- İshal

- Baş dönmesi

- Uyku hali

- EL yüz ve ayakta dantele benzer kızarıklık oluşturan, aşırı duyarlılık (eritema multiforma) Bunlar PARACET JUNİOR'un hatif yan etkileridir.

Yan etkilerin raporlanması

Nadiren allerjik cilt reaksiyonları, deride kızarıklık, döküntü, kaşıntı, ürtiker görülebilir. Nadiren doza bağlı olarak hematolojik bazı reaksiyonlar, trombositopeni, lökopeni, pansitopeni, nötropeni, agranülositoz görülebilir. Yüksek dozlarda ve hassas kimselerde kusma, gastrointestinal kanama, deri döküntüsü, karaciğer harabiyeti, (Parasetamolun aşırı dozunda doza bağlı bir komplikasyondur. 12-48 saat içinde karaciğer enzimleri yükselebilir, protrombin zamanı uzayabilir. Ancak klinik semptomlar dozun alınmasından 1-6 gün sonrasına kadar görülmeyebilir. 10g'ın üzerinde alınması durumunda toksisite görülmesi muhtemeldir.) serebral ödem, renal tubuler nekroz, kalp aritmileri stimülasyonu, anemi methemoglobinemi görülebilir.