PANTEBIOL 500 mg 2 ml 5 ampül Uyarılar

Ulagaylar Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Pantebiol uyarılar, Pantebiol zararları, Pantebiol önlemler, Pantebiol riskler, Pantebiol yan etkisi, Pantebiol alerji, Pantebiol alkol, Pantebiol hamileler, Pantebiol emzirme, Pantebiol araç kullanımı, Pantebiol fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

PANTEBİOL, nedeni bilinmemekle beraber nadir de olsa yalnız başına veya antibiyotikler, narkotikler ve barbitüratlarla birlikte alındığı zamanalerjik

reaksiyonlar gösterebilir. Neostigmin ve diğer parasempatomimetik ilaçlardan sonra

kullanılırken dikkatli olunmalıdır. Ancak, PANTEBİOL streptomisin ve salisilatların yan etkilerini azaltmaktadır

Dekspantenol direkt olarak damar içerisine uygulanmamalıdır. I.V. yolla verilmesi gereken durumlarda %5 dekstroz veya laktatlı Ringerle birlikte ve yavaş infüzyonşeklinde uygulanabilir.

Dekspantenol enjeksiyonu, süksinilkolin uygulaması sonrası bir saat içinde uygulanmamalıdır.

Herhangi bir aşırı duyarlılık reaksiyonu belirtisi görülürse Dekspantenol Enjeksiyonu kesilmelidir.

Mekanik obstrüksiyonun sekonder sonucu ileus ise, öncelikle obstrüksiyon dikkatli bir şekilde takip edilmelidir.

Adinamik ileus yönetimi; herhangi bir sıvı ve elektrolit dengesizliğinin (özellikle hipokalemi), aneminin ve hipoproteineminin düzeltilmesini, enfeksiyon tedavisini,mümkünse gastrointestinal motiliteyi azalttığı bilinen ilaçlardan kaçınılmasını venazogastrik emme veya uzun bağırsak tüpü kullanımı sonucunda önemli orandaşiştiğinde gastrointestinal kanalın dekompresyonunu içerir.

PANTEBİOL, parahidroksibenzoat içerdiğinden, alerjik reaksiyonlara (muhtemelen gecikmiş) ve olağanüstü bronkospazma sebebiyetverebilir.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Yoktur.