PANREF 20 mg 28 enterik kaplı tablet Nedir

Biofarma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Panref nedir, Panref ne için kullanılır, Panref ne ilacı, Panref neye yarar, Panref ne işe yarar, Panref neye iyi gelir, Panref kullananlar, Panref kullanımı, Panref uygulama, Panref etkileri, Panref faydaları bilgilerini içerir.

2.PANREF nedir ve ne için kullanılır?

PANREF etkin madde olarak 20 mg pantoprazole eşdeğer 22,55 mg pantoprazol sodyum seskihidrat içeren, 28 enterik kaplı (ilaç içeriğinin midede çözünmesini engelleyen kaplama) tablet içeren blister ambalajlarda bulunmaktadır.

Pantoprazol, midedeki asit salınımından sorumlu olan hücrelerdeki proton pompasını seçici olarak baskılar. Asidik ortamda aktif formuna dönüşür ve midede asit üretiminin son aşamasının baskılanmasını sağlar. Pantoprazolün yaptığı mide asit baskılanması doza bağlı olup, bazal (24 saat boyunca gıda alımından bağımsız devam eden mide asit salınımı) ve uyarılmış (gıda alımını takiben mide asit salınımının artması) asit salgılanmasını etkiler. PANREF 20 mg hafif reflü hastalığı (mide içerisindeki asidin yemek borusuna kaçması ile oluşan hastalık) ve hastalığa bağlı bulguların ve şikayetlerin tedavisinde, reflü özofajitin idame (devam eden uzun dönem) tedavisinde ve nüksünün (tekrarlama) önlenmesinde, sürekli NSAII (nonsteroidal antiinflamatuar ilaçlar) tedavisi gören risk grubundaki hastalarda NSAII'lerin neden olduğu gastroduedonal ülserlerin (mide ve onikiparmak bağırsağında oluşan ülser) önlenmesinde kullanılır.