PANOLIMUS 0.5 mg 50 kapsül Kullanımı

Biem Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

3.PANOLIMUS nasıl kullanılır ?

PANOLIMUS’u her zaman doktorunuzun size söylediği gibi alınız. Emin olmadığınız durumlarda doktorunuz veya eczacınıza danışınız.

Transplantasyonda uzman hekiminiz farklı bir takrolimus ilacına değiştirmeye karar vermediği sürece reçeteniz her yazıldığında aynı takrolimus ilacını aldığınızdan eminolunuz. Bu ilaç günde iki kez alınmalıdır. Eğer ilacın görünüşü her zamankinden farklı iseveya doz talimatları değişmişse doğru ilacı aldığınızdan emin olmak için en kısa sürededoktorunuzla ya da eczacınızla konuşunuz.

Nakledilen organınızın reddini önlemek için başlangıç dozu, vücut ağırlığınıza göre hesaplanarak doktorunuz tarafından belirlenecektir. Transplantasyondan hemen sonrakibaşlangıç dozları genellikle nakledilen organa bağlı olarak

vücut ağırlığı (kg ) başına günlük 0.075 - 0.30 mg

aralığında olacaktır.

Dozunuz genel durumunuza ve kullanmakta olduğunuz diğer bağışıklık sistemini baskılayan ilaçlara bağlıdır. Doğru dozu belirlemek veya zaman zaman dozu ayarlamak için doktorunuzdüzenli kan testlerine ihtiyaç duyacaktır. Durumunuz istikrarlı olduğunda, doktorunuzgenellikle PANOLIMUS dozunuzu azaltacaktır. Doktorunuz size alacağınız kapsül miktarını vesıklığını tam olarak söyleyecektir.

PANOLIMUS, genellikle sabah ve akşam olmak üzere günde iki defa ağız yoluyla alınır. PANOLIMUS ‘u genellikle boş mide ile veya yemekten en az 1 saat önce veya 2 ila 3 saatsonra almalısınız.

Uygulama yolu ve metodu

Kapsüller bir bardak su ile bütün halde yutulmalıdır. PANOLIMUS aldığınız sırada greyfurt ve greyfurt suyu tüketiminden kaçınınız.

Değişik yaş grupları

Çocuklarda kullanımı

Doktorunuzun tavsiye ettiği şekilde kullanılmalıdır.

Yaşlılarda kullanımı

Özel kullanımı yoktur.

Özel kullanım durumları

Böbrek yetmezliği:

Özel kullanımı yoktur.

Karaciğer yetmezliği:

Doktorunuzun tavsiye ettiği şekilde kullanılmalıdır.

Eğer PANOLİMUS’un etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.

Kullanmanız gerekenden daha fazla PANOLIMUS kullanırsanız

Eğer kazayla PANOLİMUS ’dan kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız bir doktor veya eczacı ile konuşunuz veya en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz.

PANOLIMUS'i kullanmayı unuttuysanız

PANOLIMUS kapsüllerinizi almayı unutursanız, sonraki dozun zamanı gelene kadar bekleyiniz ve daha sonra önceki gibi devam ediniz.

Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.

PANOLIMUS ile tedavi sonlandırıldığında oluşabilecek etkiler

PANOLİMUS tedavinizi durdurmak, nakledilen organınızın reddedilme riskini artırabilir. Doktorunuz bunu yapmanızı söylemedikçe tedavinizi kesmeyiniz.