PAMIRAY 370 enj. 50 ml 0.755 mg 1 flakon {Biem} Dozu

Biem Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Pamiray dozu, Pamiray dozaj, Pamiray doz aşımı, Pamiray uygulama, Pamiray kullanım şekli, Pamiray kullanımı, Pamiray kullanım süresi, Pamiray açmı tokmu, Pamiray nedir, Pamiray ne için kullanılır, Pamiray nasıl kullanılır, Pamiray faydaları, Pamiray etkileri, Pamiray günde kaç kez, Pamiray sabah mı akşam mı, Pamiray fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi: Dozaj ve uygulama hızı; uygulama yolu, klinik sorun, teknik, görüntülenecek bölge ve donanımın yanısıra hastanın yaşı, vücut ağırlığı ve durumuna (böbrek fonksiyonu, kalp fonksiyonu, v.b.) bağlı olarak değişebilir. Dozlar volüm (ml) cinsinden; kilogram (kg) başına, tek enjeksiyon miktarı başına ya da özellikle pediatrik kullanımda kilogram (kg) vücut ağırlığı başına olacak şekilde tanımlanabilir. Etkili olan en düşük doz kullanılmalıdır.

Nöro radyoloji

Anjiyografı

Konsantrasyon (mg I/ml)

Önerilen Dozaj (ml)

Serebral arteriyografı

300

bolus başına 5-10

Koroner arteriyografı

370

bolus başına 8-15

Anjiyokardiyografi

370

1,0-1,2/kg

Torasik aortografi

370

1,0-1,2/kg

Abdominal aortografi

370

1,0-1,2/kg

Selektif viseral arteriyografı

300-370

incelenecek damar bölgesine bağlıdır

Periferik arteriyografı

300-370

40-50

Dijital substraksiyon anjiyografı

370

incelenecek damar bölgesine bağlıdır

Venografi (flebografı)

300

30-50

llrografi

Bu tip inceleme için önerilen dozaj erişkinler için 30-50 ml’dir. Non-iyonik ajanla daha az belirgin osmotik diürez oluşumu, PAMİRAY 370’i özellikle hafif ve orta derecede böbrek yetmezliği olan hastalar ve yenidoğanlar için uygun hale getirmektedir. Bu yeni kontrast madde majör böbrek yetmezliği olan hastalarda dahi tanısal olarak yararlı nefrografı yapılmasını sağlamaktadır.

Konsantrasyon (mg I/ml)

Önerilen Dozaj (ml)

BT taramasında kontrastın arttırılması

300-370

0,5-2/kg

Artrografı

300

Fistülografi

300

Histerosalpingografı

300-370

5-20

BT taramalarında kontrastın arttırılması için PAMİRAY intravenöz yolla bolus şeklinde, damla infüzyonu şeklinde ya da bu iki yöntemin kombinasyonu şeklinde enjekte edilebilir. İnfüzyon şeklinde uygulama eski jenerasyon BT donanımına sınırlı iken spiral BT ve yeni multislice (çok kesitli) BT ile özellikle arteriyel fazda kontrast artışının hedeflendiği incelemelerde bolus uygulanması önerilmektedir.

Yavaş donanımda infüzyon önerilirken hızlı donanımda bolus enjeksiyonu tercih edilir. Histerosalpingografide, artrografı ve fıstülografide olduğu gibi enjekte edilecek total doz hastanın yaşına, vücut ağırlığına ve klinik durumuna bağlıdır.

Uygulama şekli: İntravasküler ve intratekal kullanım için kontrast madde solüsyonu vücut ısısına kadar ısıtılmalıdır.

Kullanımdan önce kabın ve kapağın hasar görmemiş olduğundan emin olmak için ürünü inceleyiniz.

Kontrast solüsyonu aseptik koşullar altında ve steril şırıngalar kullanılarak çekilmelidir. Kateterler ve kanüller ile ya da bunlar olmaksızın yapılan intravasküler ya da intratekal uygulama maksimum aseptik koşullar altında gerçekleştirilmelidir. Şişe açıldığı zaman derhal kullanılmalıdır. Kontrast maddenin herhangi bir artığı atılmalıdır.

Tekrar kullanılabilir donanım kullanıldığı takdirde, geriye kalan arıtıcı ile kontaminasyon kalıntısı olmadığından emin olmak için özel bir dikkat gösterilmelidir. Diğer iyotlu kontrast maddelerde olduğu gibi PAMIRAY da bakır içeren metal yüzeylerle (örneğin; pirinç) reaksiyona girebilir ve dolayısıyla kontrast maddeyle bakır içeren donanımın kullanımından kaçınılmalıdır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler

Böbrek yetmezliği: "Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi” başlığı altındaki
"Ürografi"

bölümüne bakınız.

Karaciğer yetmezliği: Karaciğer yetmezliğinde kullanımına ilişkin özel bir durum bulunmamaktadır.

Pediyatrik popülasyon: PAMIRAY 370 enjeksiyonluk solüsyon, pediyatrik ürografi de özellikle yenidoğanlarda ve böbrek yetmezliği olan hastalarda önerilmektedir.

Doz aşımı ve tedavisi

Doz aşımına ilişkin bildirim bulunmamaktadır.

İstenmeyen etkiler yanlışlıkla olan doz aşımı durumunda; hemen hemen tamamen böbrekler yoluyla gerçekleşen atılımı kolaylaştırmak amacıyla hastanın hidrasyonunun yeterli olması sağlanmalıdır.

Daha önceden mevcut veya kontrast madde uygulamasını takiben gelişen böbrek yetmezliği ilacm eliminasyonu için hemodiyaliz uygulanabilir.