OXXA % 4 hazırlamak için granül 100 ml Dozu

Toprak Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Oxxa dozu, Oxxa dozaj, Oxxa doz aşımı, Oxxa uygulama, Oxxa kullanım şekli, Oxxa kullanımı, Oxxa kullanım süresi, Oxxa açmı tokmu, Oxxa nedir, Oxxa ne için kullanılır, Oxxa nasıl kullanılır, Oxxa faydaları, Oxxa etkileri, Oxxa günde kaç kez, Oxxa sabah mı akşam mı, Oxxa fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Solunum yollanndaki mukusun viskozitesini azaltmak ve atılımım kolaylaştırmak amacı ile aşağıdaki dozlann kullanılması önerilir:

Parasetamol zehirlenmesinde :

Yükleme dozu 140 mg/kg. idame doz olarak 4 saatte bir 70 mg/kg ( 17 doz ) önerilir.

Uygulama şekli:

Granüller yalnızca çözündürülmüş halde ve yemeklerden sonra alınmalıdır.

İlacın hazırlanması

İlaç kullanılmadan en az yaıım saat önce hazırlanmalıdır. Şişeye bir miktar kaynatılıp soğutulmuş su konularak iyice çalkalanır. Biraz bekledikten sonra şişe üzerindeki çizgiye kadar kaynatılıp soğutulmuş su eklenir ve tekrar çalkalanarak içeriğin tamamen çözünmüş halde olması sağlanır. Sulandırılarak kullanıma hazır hale getirilmiş şurup 12 gün süreyle aktivitesini korur.

Bol sıvı alımı OXXA’nın mukolitik etkisini destekler.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

OXXA daha fazla nitrojenli maddenin sağlanmasından kaçınmak amacıyla karaciğer ve böbrek yetmezliği olanlarda uygulanmamalıdır.

Pediyatrik popülasyon:

Asetilsistein 2 yaşın altındaki çocuklarda doktor kontrolünde kullanılmalıdır.

Asetilsistein bebeklerde ve 1 yaşın altındaki çocuklarda yalnızca hayati endikasyonlarda ve sıkı bir medikal gözlem altında uygulanabilir.

Geriyatrik popülasyon:

Doz aşımı ve tedavisi

Asetilsisteinin oral famıasötik formları ile bugüne kadar toksik aşın doz vakası bildirilmemiştir. 11.6 g asetilsistein/gün ile, 3 aydan daha uzun bir süre tedavilerde hiçbir yan etki gözlenmemiştir.

500 mg/kg’a kadar oral asetilsistein kullanımı ile herhangi bir intoksikasyon belirtisine rastlanmamıştır.

İntoksikasyon senıptomlan

Aşın doz mide yanması, kusma ve diyareye yol açabilir.

Tedavi:

Gerekli görülürse semptomlara göre tedavi uygulanır.

Parasetamol intoksikasyonunun intravenöz asetilsistein ile tedavilerinden elde edilen deneyimler sonucu insanlarda günlük maksimum doz 30 g’a kadar asetilsisteindir.