OXATU 50 mg IV infüzyon için liyofilize toz içeren flakon Gebelik

Onko Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Oxatu gebelik kategorisi D'dir. Oxatu hamilelik kategorisi, Oxatu gebelik kategorisi, Oxatu emzirme, Oxatu anne sütüne geçer mi, Oxatu laktasyon, Oxatu hamilelerde kullanımı, Oxatu ve bebek, Oxatu kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik Kategorisi: D

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadmlar / Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon):

Diğer sitotoksik ajanlarda da olduğu gibi, doğurganlık çağında olan hastalarda, OXATU ile tedaviye başlamadan önce, etkin doğum kontrol yöntemlerinin uygulandığından emin olunmalıdır.

1 edavı sırasında ve tedavinin kesilmesinden kadınlarda 4 ay, erkeklerde 6 ay sonrasına kadar gebelikten korunmak için uygun korunma önlemleri alınmalıdır.

Gebelik dönemi:

Bugüne kadar gebe kadınlarda OXATU kullanımının emniyetine ilişkin bilgi bulunmamaktadır. Hayvan çalışmalarında üreme toksisitesi gözlenmiştir (Bkz. Bölüm 5.3). Dolayısıyla gebelik sırasında ve korunma önlemleri almayan ve gebe kalma potansiyeli olan kadınlarda OXATU kullanılmamalıdır. OXATU kullanımı ancak fötusa yönelik risk bakımından hastanın uygun bir şekilde bilgilendirilmesi ve nzası ile düşünülmelidir.

Laktasyon Dönemi:

OXATU nun insan ya da hayvan sütü ile atıldığına ilişkin yetersiz/sınırlı bilgi mevcuttur, OXAriJ nun süt ile atılmasına yönelik fizikokimyasal ve eldeki farmakodinamik/toksikolojik veriler nedeniyle memedeki çocuk açısından bir risk olduğu göz ardı edilemez. OXATU emzirme döneminde kullanılmamalıdır.

Üreme yeteneği! Fertilite: