OSTEOMOL COMBI tedavi paketi {8697929020831} Kullanımı

Vitalis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

3.OSTEOMOL COMBI nasıl kullanılır ?

Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar

Doktorunuz OSTEOMOL COMBİ ile tedavinizin ne kadar süreceğini ve hangi dozda, kaç tablet almanız gerektiğini size anlatacaktır. Her zamana doktorunuzun tavsiyelerine tam olarak uyunuz.

Doktor tarafından başka bir şekilde tavsiye edilmediği takdirde önerilen OSTEOMOL COMBİ dozu, haftada bir kez bir 35 mg Risedronat sodyum efervesan tablet alımından sonra takip eden 6 gün boyunca günde 1 kez bir 1200 mg Kalsiyum / 800 IU Vitamin D3 efervesan tablettir. Bu tedavi planı tedavi sonlanana kadar her hafta tekrarlanmalıdır.

Uygulama yolu ve metodu

• 35 mg Risedronat sodyum efervesan tableti yiyecek veya su haricindeki içeceklerle birlikte ALMAMANIZ çok önemlidir. Tableti almak için haftanın size en uygun olan gününü seçiniz. Her haftanın aynı günü 35 mg Risedronat sodyum efervesan tableti alınız.

• Günün ilk yemeğini yemeden, su haricindeki ilk içeceğinizi içmeden veya başka bir ilaç almadan en az 30 dakika önce 35 mg Risedronat sodyum efervesan tableti alınız ya da

• Günün herhangi bir saatinde alınan yiyecek ya da içeceklerden en az 2 saat ara ile veya yatmadan en az 30 dakika önce alınız.

• 35 mg Risedronat sodyum efervesan tablet dik duruş pozisyonunda (ayakta durabilir ya da oturabilirsiniz) ve en az bir bardak suda eriterek içmelisiniz.

• 35 mg Risedronat sodyum efervesan tableti aldıktan sonra 30 dakika boyunca dik pozisyonda durmalısınız.

• 1200 mg Kalsiyum / 800 IU Vitamin D3 efervesan tableti günde size önerilen miktarda kullanınız.

Efervesan tablet bir bardak suda (150 mL) eritilerek bekletmeden içilmelidir. Efervesan tabletler çiğnenmemeli ve yutulmamalıdır.

Çocuklarda kullanımı

Yaşlılarda kullanımı

Yaşlılarda kullanımı

Doktor tarafından başka şekilde tavsiye edilmediği takdirde 1200 mg Kalsiyum / 800 IU Vitamin D3 efervesan tablet günde 1 kez alınır. Efervesan tablet bir bardak (150 ml) suda eritilerek içilir.

OSTEOMOL COMBİ'nin içeriğindeki risedronat için doz ayarlamasına gerek yoktur. Doktor tarafından başka şekilde tavsiye edilmediği takdirde 35 mg Risedronat sodyum efervesan tablet haftada 1kez alınır. Efervesan tablet bir bardak (150 ml) suda eritilerek içilir.

Özel kullanım durumları

Ciddi böbrek yetmezliğiniz varsa (kreatinin klerensi < 30 mL/dak.) OSTEOMOL COMBİ'yi kullanmayınız.

Hafif ve orta derecede böbrek yetmezliği olan hastalarda (kreatin klerensi > 30 mL/dak.) OSTEOMOL COMBİ için doz ayarlamasına gerek yoktur.

Karaciğer yetmezliği olan hastalarda OSTEOMOL COMBİ ile tedavi sırasında özel bir doz ayarlamasına gerek yoktur.

Eğer OSTEOMOL COMBİ'nin etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.

Kullanmanız gerekenden daha fazla OSTEOMOL COMBI kullanırsanız

Elinizdeki OSTEOMOL COMBİ kutusunu ve içindeki kalan efervesan tabletleri yanınıza alarak hemen doktor veya eczacınıza danışınız ya da size en yakın hastaneye başvurunuz. Siz veya başka biri kazayla reçetelendirilenden daha fazla 35 mg Risedronat sodyum efervesan tablet aldıysa, bir bardak dolusu süt içerek ve tıbbi yardım isteyiniz. OSTEOMOL COMBI'den kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.

OSTEOMOL COMBI'i kullanmayı unuttuysanız

Kalsiyum/Vitamin D3 almayı unuttuğunuzu fark ettiğinizde gün başına bir efervesan tablet almaya devam ediniz ve kullanma talimatlarına uygun şekilde ilacı kullanmaya devam ediniz. Eğer Risedronat'tan bir doz almayı unutursanız, hatırlar, hatırlamaz o tableti alınız. Bu durumda unuttuğunuz dozu alarak, bir sonraki hafta, başlangıçta seçmiş olduğunuz günde alınız.

Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.

OSTEOMOL COMBI ile tedavi sonlandırıldığında oluşabilecek etkiler

Doktorunuz OSTEOMOL COMBİ ile tedavinizin ne kadar süreceğini size bildirecektir. Doktorunuza danışmadan tedaviyi erken kesmeyiniz.

Kemik erimesi tedavisi genellikle uzun bir süre gerektirmektedir. İlacı kestiğiniz zaman tedavinin faydalı etkilerini alamayacaksınız ve kemik kaybınız yeniden başlayacaktır.

Böylelikle hastalığınızın tedavisi için en iyi yöntem doktorunuz ile karşılıklı konuşmak olacaktır.