OSDEVITA-D3 30 efervesan tablet Etkileşimi

Vitalis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Osdevita-D3 etkileşimi, Osdevita-D3 etken madde, Osdevita-D3 yardımcı maddeler, Osdevita-D3 alkol, Osdevita-D3 etkileşim, Osdevita-D3 kullananlar, Osdevita-D3 dozu, Osdevita-D3 kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

Tiyazid sınıfı diüretikler, idrara çıkan kalsiyum miktarını azaltır. OSDEVİTA®-D
3

’ün böyle bir diüretikle birlikte kullanılmasına hiperkalsemi eşlik edebileceğinden, serum kalsiyum düzeyi düzenli olarak izlenmelidir.

Sistemik kortikosteroidler, OSDEVITA®-D
3

emilimini azaltır. Birlikte kullanım sırasında OSDEVİTA®-D

3

dozunun artınlması gerekebilir.

OSDEVITA -D3’ün kolestiramin gibi iyon değiştirme reçineleriyle veya parafin yağı gibi laksatiflerle birlikte kullanılması, D vitamininin gastrointestinal kanaldan emilimini azaltacağından; OSDEVITA®-D3’ün bu preparatların alımından en az 2 saat önce veya 4-6 saat sonra verilmesi önerilir.

Kalsiyum karbonat, birlikte verilen tetrasiklin preparatlarının emilimini aksattığından tetrasiklin preparatlan, oral kalsiyum alınmasından en az
2

saat önce veya 4—6 saat sonra verilmelidir.

0
SDEVİTA®-D

3

ile birlikte kul lanı ldıklannda aluminyum ve bizmut tuzlarının emilimi ve toksisiteleri artabilir.

Kalsiyum tuzlan T
4

emilimini azaltabilir, bu nedenle levotiroksin kullananlarda 4 saat ara ile kullanılmalıdır.

Kalsiyum ve D vitamini tedavisi sırasında gelişebilecek hiperkalsemi, kardiyak glikozidlerin toksisitesini artırabilir. Hastalar, elektrokardiyogram (EKG) ve serum kalsiyum düzeyleri yönünden izlenmelidir.

OSDEVİTA®-D
3

ile birlikte bifosfonat, florokinolon, sefalosporin, ketokonazol, demir, estramustin veya sodyum florür kullanılırsa, gastrointestinal emilimi azaltabileceğinden, bu ilaçlar OSDEVITA -D

3

*ten en az 2 saat önce verilmelidir.

Oksalik asit (ıspanakta ve ravent adlı bitkide mevcuttur) ve fıtik asit (tahıllarda mevcuttur), kalsiyum iyonlanyla çözünmez bileşikler meydana getirerek kalsiyum emilimini inhibe edebilir. Hasta, oksalik asit ve fıtik asit bakımından zengin besinler yemesini izleyen
2

saat içerisinde kalsiyum ürünleri almamalıdır.

Fenitoin ya da barbitüratlarla birlikte kullanımı, D vitamininin metabolizmasını artıracağından etkisinde azalmaya neden olabilir, özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler Etkileşim çalışması yapılmamıştır.

Pediyatrik popülasyon: