OMNIPAQUE 300 mg/100 ml 1 flakon Nedir

Opakim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Omnipaque nedir, Omnipaque ne için kullanılır, Omnipaque ne ilacı, Omnipaque neye yarar, Omnipaque ne işe yarar, Omnipaque neye iyi gelir, Omnipaque kullananlar, Omnipaque kullanımı, Omnipaque uygulama, Omnipaque etkileri, Omnipaque faydaları bilgilerini içerir.

2.OMNIPAQUE nedir ve ne için kullanılır?

OMNIPAQUE 300, cam şişelerde 10 ml, 20 ml, 50 ml ve 100 ml, 500 ml ambalajlarda, polipropilen şişelerde 10 ml, 20 ml, 50 ml, 100 ml, 150 ml, 200 ml ve 500 ml ambalaj büyüklükleri ile sunulur. Tüm ambalaj büyüklükleri piyasada olmayabilir.

Bu ürün, ioheksol adı verilen bir etkin maddeyi içerir ve sadece tanı amaçlı kullanım içindir. Sadece bir hastalığın teşhisini koymak için kullanılır, tedaviye yönelik kullanımı yoktur.

OMNIPAQUE bir “kontrast madde”dir. Bir röntgen uygulamasından önce verilerek doktorun çekeceği filmin daha net olmasını sağlar.

• Enjekte edildikten sonra, doktorunuzun vücudunuzdaki bazı organların şekil ve görünümlerinin normal olup olmadığını ayırt edebilmesine yardımcı olur.

• İdrar yollarınızın, omurganızın veya kan damarlarınızın (kalpteki kan damarları dahil) röntgeninin çekilmesi için kullanılabilir.

• Bu ilaç size, bilgisayarlı tomografi adı verilen bir yöntemle baş veya vücudunuzun taranması öncesinde veya sırasında da verilebilir. Bu tip taramada röntgen ışınları kullanılır.

• Bu ilaç, tükrük bezlerinizin, mide ve barsaklarınızın veya eklem, rahim veya över tüpleri gibi vücut boşluklarınızın incelenmesi için de kullanılabilir.

Doktorunuz vücudunuzun hangi kısmının inceleneceğini açıklayacaktır.