OLMECOMB PLUS 40/5/25 mg 30 film kaplı tablet Nedir

İnventim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Olmecomb Plus nedir, Olmecomb Plus ne için kullanılır, Olmecomb Plus ne ilacı, Olmecomb Plus neye yarar, Olmecomb Plus ne işe yarar, Olmecomb Plus neye iyi gelir, Olmecomb Plus kullananlar, Olmecomb Plus kullanımı, Olmecomb Plus uygulama, Olmecomb Plus etkileri, Olmecomb Plus faydaları bilgilerini içerir.

2.OLMECOMB PLUS nedir ve ne için kullanılır?

OLMECOMB PLUS kan basıncının düşürülmesine yardımcı olan üç farklı etkin madde (olmesartan medoksomil, amlodipin ve hidroklorotiyazid) içeren bir ilaçtır. OLMECOMB PLUS 30 ve 90 film kaplı tablet pembe, oblong, bikonveks film kaplı tabletler halinde kullanıma sunulmuştur. Üç etkin madde de yüksek kan basıncının kontrol edilmesine yardım eder.

Olmesartan medoksomil anjiyotensin-II reseptör antagonistleri isimli bir ilaç grubuna aittir. Bu ilaç kan damarlarını gevşeterek kan basıncını düşürür.

Amlodipin “kalsiyum kanal blokörleri” olarak adlandırılan ilaç sınıfındandır. Amlodipin de kan damarlarını gevşeterek kan basıncını düşürür.

Hidroklorotiyazid tiyazid diüretikleri isimli bir ilaç grubuna aittir. Böbreklerin daha fazla idrar üretmesini sağlayarak sıvı fazlalığının atılmasıyla kan basıncını düşürür.

OLMECOMB PLUS sebebi bilinmeyen yüksek kan basıncı (esansiyel hipertansiyon) tedavisinde tek başma amlodipin veya olmesartan ile yeterli derecede kan basıncı düşürülemeyen hastalarda kullanılır.