OLGEN PLUS 40 mg/25 mg 28 film kaplı tablet Nedir

Generica Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Olgen Plus nedir, Olgen Plus ne için kullanılır, Olgen Plus ne ilacı, Olgen Plus neye yarar, Olgen Plus ne işe yarar, Olgen Plus neye iyi gelir, Olgen Plus kullananlar, Olgen Plus kullanımı, Olgen Plus uygulama, Olgen Plus etkileri, Olgen Plus faydaları bilgilerini içerir.

2.OLGEN PLUS nedir ve ne için kullanılır?

Bu ilaç kan basıncının düşürülmesine yardımcı olan iki farklı etkin madde (olmesartan medoksomil ve hidroklorotiyazid) içeren bir ilaçtır. OLGEN PLUS 28 ve 84 film kaplı tablet halinde kullanıma sunulmuştur.

OLGEN PLUS pembe-pembemsi renkli, oblong, bikonveks bir yüzünde 40/25 yazılı film kaplı tabletler şeklindedir.

Bu etkin maddelerden olmesartan medoksomil anjiyotensin-II reseptör antagonistleri isimli bir ilaç grubuna aittir. Bu ilaç kan damarlarını gevşeterek kan basıncını düşürür.

Diğer etkin madde olan hidroklorotiyazid ise idrar söktürücü (diüretikler) isimli bir ilaç grubuna aittir. İdrara çıkma sıklığını artırır ve bu yolla kan basıncını düşürür.

Bu iki farklı etkin maddenin birlikte verilmesi kan basıncını bu etkin maddelerin her birinin tek başma yaptığından çok daha güçlü bir şekilde düşürür.

OLGEN PLUS sebebi bilinmeyen yüksek kan basıncı (esansiyel hipertansiyon) tedavisi için doktorunuz tarafından gerekli görüldüğü takdirde kullanılır.

Bu ilaç 18 yaşmdan küçüklerde kesinlikle kullanılmamalıdır.