OKSAMEN 20 mg 10 tablet Kullanımı

Mustafa Nevzat Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

3.OKSAMEN nasıl kullanılır ?

Yaşlılarda kullanımı

Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar

Doktorunuz hastalığınıza bağlı olarak ilacınızın dozunu belirleyecek ve size uygulayacaktır. Genel olarak günde 1 tablet olarak uygulanır.

OKSAMEN’in standart dozu akut gut, primer dismenore (birincil ağrılı adet görme) ve postoperatif ağrı (ameliyat sonrası ağrı) dışındaki tüm hastalıkların tedavisinde için günde tek doz 20 mg’dır. İlacınızı her gün aynı saatte alınız,

Primer dismenore için önerilen doz günde tek doz 20-40 mg’dır. Postoperatif ağrı için önerilen doz günde tek doz 40 mg olup 5 gün uygulanabilir. Akut gut krizleri için önerilen doz ise ilk 2 gün, günde tek doz 40 mg’dır ve takip eden 5 gün süreyle OKSAMEN dozu günde 20 mg’a düşürülür.

Gerektiği durumlarda tedaviye 1 veya 2 gün, günde tek doz i.v. veya i.m. uygulama ile başlanıp oral (ağız yoluyla) veya rektal devam edilebilir. Kronik hastalıkların tedavisinde, tenoksikamın terapötİk etkinliği tedavinin başında belirgindir ve elde edilen yanıt zaman içinde artar.

Kronik hastalığınız varsa günde 20 mg’lık dozun üzerine çıkılması tavsiye edilmez. Bu durumda ilacın etkisinde anlamlı bir artış olmaksızın istenmeyen etkilerin sıklık ve şiddeti artacaktır. Uzun süreli tedaviye gereksinim gösteren hastalarda idame tedavi için günlük oral (ağızdan uygulanır) dozun 10 mg’a indirilmesi denenebilir.

Uygulama yolu ve metodu

Ağızdan alınır.

Tabletler bir bardak su ile alınır.

Yaşlılarda kullanımı

Özel kullanım durumları

Böbrek/Karaciğer yetmezliği: Prensip olarak böbrek veya karaciğer hastalığı olanlarda yukarıda belirtilen dozlar uygulanır. Doktorunuz hastalığınızın şiddetine göre dozunu azaltabilir. Ciddi karaciğer ve böbrek yetmezliği olan hastalarda kullanılmamalıdır.

Eğer OKSAMEN ’in etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.

Kullanmanız gerekenden daha fazla OKSAMEN kullanırsanız

Kullanmanız gerekenden daha fazla OKSAMEN kullanırsanız

OKSAMEN'den kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.

OKSAMEN'i kullanmayı unuttuysanız

Unutulan dozları dengelemek için çift doz uygulamayınız.

OKSAMEN ile tedavi sonlandırıldığında oluşabilecek etkiler