OKACIN 3 mg 5 ml damla Yan Etkileri

Novartis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Okacin yan etkileri, Okacin etkileri, Okacin zararları, Okacin belirtileri, Okacin uyarılar, Okacin önlemler, Okacin kilo aldırırmı, Okacin zayıflatırmı, Okacin zehirlenmesi, Okacin cinsellik, Okacin sorunlar, Okacin uykusuzluk, Okacin bağımlılık, Okacin bırakma bilgilerini içerir.

4.Olası yan etkiler nelerdir ?

Tüm ilaçlar gibi OKACIN’in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

OKACIN’in kullanılması sonucunda aşağıda belirtilen yan etkiler ortaya çıkabilir: Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz, doktorunuza söyleyiniz:

  • Deride döküntü ve kurdeşen gibi aşırı duyarlılık reaksiyonları.
  • Gözün saydam cisminin benekli görünüm alması ile meydana gelen iltihabı (punktat keratit).
  • Uygulama sonrası yanma ve batma.
  • Bunlar OKACIN’in hafif yan etkileridir.

    Yan etkilerin raporlanması

    Kullananların % 4.7 ‘si tarafından ilacın göze damlatılmasından hemen sonra, az ve geçici bir yanma bildirilmiştir. Oftalmik kullanımdan sonra fototoksisite bildirilmemiş olmasına rağmen, ışığa duyarlık (fotosensitizasyon) olasılığı mevcuttur. Lomefloksasinin sistemik kullanımından sonra alerjik reaksiyonlar bildirildiğinden, bu reaksiyonlar (alerjik reaksiyonlar, astma, dispne, ürtiker, eritem, prurit ve aşırı duyarlık) topik uygulama sonrasında da göz ardı edilemezler. Hayvanlarda yapılan çalışmalarda genç sıçanlara yüksek dozlar (300 mg/kg) verildiğinde artrotoksisite bildirilmiştir. Fakat düşük dozlarda (< 100 mg/kg) bu durum gözlenmemiştir. Topik uygulama ile tamamen absorbe olsa bile yalnızca 2 mg/gün total günlük doza ulaşır. Kilogram başına maksimum günlük doz artrotoksisite eşiğinin altında, 20-50 µg/kg arasındadır. Veriler sınırlı olmakla birlikte, klinik çalışmalarda çocuklarda advers etki gözlenmemiştir.