OFTALMOTRIM 5 ml oft. sol. Dozu

Alcon Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Oftalmotrim dozu, Oftalmotrim dozaj, Oftalmotrim doz aşımı, Oftalmotrim uygulama, Oftalmotrim kullanım şekli, Oftalmotrim kullanımı, Oftalmotrim kullanım süresi, Oftalmotrim açmı tokmu, Oftalmotrim nedir, Oftalmotrim ne için kullanılır, Oftalmotrim nasıl kullanılır, Oftalmotrim faydaları, Oftalmotrim etkileri, Oftalmotrim günde kaç kez, Oftalmotrim sabah mı akşam mı, Oftalmotrim fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

: Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

Hasta olan göze normal olarak günde dört kez bir damla damlatılır. Günlük uygulama sayısı ve tedavi süresi hekimin vereceği karara göre ayarlanır. Gözün tedavisine, görünüşte normale dönmesinden 48 saat sonrasına dek devam edilmesi gerekir.

Uygulama şekli:

Baş arkaya doğru itilir, göz kapakları ayrılır ve yukarı bakma esnasında konjunktiva kesesine damlatılır. Göz kapatılır ve birkaç saniye kapalı tutulur.

Damlalık ucu ve çözeltinin kirlenmesini önlemek için, şişenin damlalık ucunun göz kapaklarına, çevresine veya başka yüzeylere temas etmemesine dikkat edilmelidir.

Kullanılmadığında şişenin sıkıca kapatılması konusunda hastaları bilgilendiriniz.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

Herhangi bir bilgi bulunmamaktadır.

Pediyatrik Popülasyon:

2 aylıktan küçük bebeklerde güvenlik ve etkinliği belirlenmemiştir.

Geriyatrik Popülasyon:

Doz aşımı ve tedavisi

Bu preparatın özelliğinden dolayı, ilacın tavsiye edilen dozlarda topikal kullanımı veya şişe muhtevasının yanlışlıkla içilmesinden doğabilecek herhangi bir toksik reaksiyon beklenmez.