OCULOTECT FLUID 50 mg 10 ml steril oftalmik damla {Novartis} Dozu

Novartis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Oculotect dozu, Oculotect dozaj, Oculotect doz aşımı, Oculotect uygulama, Oculotect kullanım şekli, Oculotect kullanımı, Oculotect kullanım süresi, Oculotect açmı tokmu, Oculotect nedir, Oculotect ne için kullanılır, Oculotect nasıl kullanılır, Oculotect faydaları, Oculotect etkileri, Oculotect günde kaç kez, Oculotect sabah mı akşam mı, Oculotect fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

Doktor tarafından başka şekilde tavsiye edilmediği takdirde günde 4 defa 1 damla (veya hastalığın şiddetine göre gerektikçe) konjunktiva kesesi içine damlatılır. Orijinal kapak açılıncaya kadar solüsyon sterilitesini korur. Solüsyonun kontamine olması riski olduğundan, şişenin ucunun herhangi bir yüzeyle temasından ve göze hasar verebileceğinden gözle temasından kaçınılmalıdır.

Açıldıktan sonra 4 haftadan daha uzun süre kullanmayınız; kalan kısmı atınız.
Uygulama şekli:

Yalnız oftalmik kullanım içindir. Göze damlatılarak uygulanır.

1. Başınızı arkaya doğru eğiniz; bir elinizle alt göz kapağınızı yavaşça aşağıya doğru çekiniz.

2. Diğer elinizle şişeyi başaşağı, gözünüzün üstünde dik olarak tutup yavaşça sıkarak bir damla damlatınız. Damlalığın ucunu gözünüze değdirmemeye dikkat ediniz.

3. Damlattıktan sonra gözünüzün iç ucuna parmak ucunuz ile 1-2 dakika bastırınız. Bu, ilacın gözyaşı kanallarından buruna akmasını önler.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler: Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

OCULOTECT FLUID’in böbrek veya karaciğer yetmezliğinde etkinlik ve güvenliliği çalışılmamıştır.

Pediyatrik popülasyon:

OCULOTECT FLUID’in çocuklarda etkinlik ve güvenliliği çalışılmamıştır.
Geriyatrik popülasyon:

Doz aşımı ve tedavisi

Doz aşımı vakası bildirilmemiştir.

Çözeltinin fazlası gözden dışarıya akacağı için göze kazayla 1 damladan fazla damlatılması genelde bir sorun teşkil etmez.