NOVOSEVEN RT 5 mg IV tek doz enj. çöz. için toz ve çözücü içeren flakon. 1 flakon Nedir

Novo Nordisk Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Novoseven nedir, Novoseven ne için kullanılır, Novoseven ne ilacı, Novoseven neye yarar, Novoseven ne işe yarar, Novoseven neye iyi gelir, Novoseven kullananlar, Novoseven kullanımı, Novoseven uygulama, Novoseven etkileri, Novoseven faydaları bilgilerini içerir.

2.NOVOSEVEN RT nedir ve ne için kullanılır?

NovoSeven RT, 12 ml flakon içerisinde 5.0 mg eptakog alfa (aktifleştirilmiş) ve beraberinde 12 ml flakon içerisinde 5.2 ml çözücü içerir.

NovoSeven RT, kan pıhtılaşma faktörüdür. Kişinin kendi pıhtılaşma faktörleri düzgün görev yapmadığı zaman, kanama bölgesinde kan pıhtısı oluşturarak işlev görür.

NovoSeven RT, aşağıda belirtilen hasta gruplarının kanamalarının tedavisinde ve cerrahi uygulamalarında ya da invazif girişimlerinde ortaya çıkabilecek aşırı kanamanın önlenmesinde kullanılır.

• Pıhtılaşma faktörleri VIII veya IX'a karşı (faktör VIII veya IX'a karşı inhibitörlere ya da faktör VIII veya faktör IX uygulamasına yüksek anamnestik yanıt vermesinin beklenmesine bağlı olarak) normal yanıt vermeyen doğuştan hemofili hastaları

• Edinsel hemofili hastaları

• Faktör VII eksikliği olan hastalar

• Trombosit transfüzyonu ile etkili olarak tedavi edilemeyen (bir kanama bozukluğu olan) Glanzmann trombastenili hastalar.