Gudef Surup 100 Ml Dozu

Pharmada Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Neulastim dozu, Neulastim dozaj, Neulastim doz aşımı, Neulastim uygulama, Neulastim kullanım şekli, Neulastim kullanımı, Neulastim kullanım süresi, Neulastim açmı tokmu, Neulastim nedir, Neulastim ne için kullanılır, Neulastim nasıl kullanılır, Neulastim faydaları, Neulastim etkileri, Neulastim günde kaç kez, Neulastim sabah mı akşam mı, Neulastim fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji ve uygulama şekli

12 yaşından büyük çocuklar ve yetişkinlerde: Günde 4 defa 10 mL (2 ölçek) İlacın kullanılması sırasında sinirlilik, uykusuzluk ve baş dönmesi görülmesi halinde kullanımına ara verilmeli ve doktora danışılmalıdır. Ayrıca bir haftalık tedavinin sonunda semptomlarda iyileşme görülmemesi veya hastanın ateşinin yükselmesi halinde doktora başvurulmalıdır. Uygulama şekli: GUDEF, oral olarak kullanılır. Gastrointestinal rahatsızlıklara sebebiyet vermemek için aç karnına kullanılmamalıdır. Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler: Böbrek yetmezliği: Yetişkinler için verilen doz uygulanır. Şiddetli böbrek yetmezliği olanlarda dikkatli kullanılmalıdır. Karaciğer yetmezliği: Yetişkinler için verilen doz uygulanır. Şiddetli karaciğer yetmezliği olanlarda dikkatli kullanılmalıdır. Pediyatrik popülasyon: ■ 6-12 yaş arası çocuklarda: Günde 4 defa 5 mL (1 ölçek) ■ 2-5 yaş arası çocuklarda: Günde 4 defa 2.5 mL (1/2 ölçek) GUDEF, 2 yaşın altındaki çocuklarda kullanılmamalıdır. Geriyatrik popülasyon: Yetişkinler için verilen doz uygulanır. 60 yaşın üzerindeki hastalarda dikkatli kullanılmalı ve 5 günden daha uzun süre uygulanmamalıdır.

Doz aşımı ve tedavisi

GUDEF’in aşırı dozda alınması halinde; irritabilite, huzursuzluk, titreme, konvülziyonlar, palpitasyon, hipertansiyon, idrar zorluğu, gastrointestinal rahatsızlıklar, mide bulantısı, kusma vb. oluşabilir. Bu durumda, solunum destekleyici ve koruyucu, konvülziyonları kontrol edici önlemler alınmalıdır. Endike olduğu taktirde gastrik lavaj uygulanır. Gerekli görüldüğü taktirde, psödoefedrin atılımının hızlandırılması amacıyla asit diürezi veya diyaliz yapılabilir.