NONAFACT 1000 IU/10 ml IV enj. çöz. için liy.toz içeren flakon Gebelik

Centurion Pharma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Nonafact gebelik kategorisi C'dir. Nonafact hamilelik kategorisi, Nonafact gebelik kategorisi, Nonafact emzirme, Nonafact anne sütüne geçer mi, Nonafact laktasyon, Nonafact hamilelerde kullanımı, Nonafact ve bebek, Nonafact kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Gebelik kategorisi: C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar / doğum kontrolü (kontrasepsiyon)

NONAFACT’ın, çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlarda kullanımına ilişkin özel bir öneri veya, tedavi sırasında veya sonrasında doğum kontrolünün gerekli olduğuna dair herhangi bir bilgi söz konusu değildir.

Gebelik dönemi

NONAFACT için gebeliklerde maruz kalmaya ilişkin klinik veri mevcut değildir.

Faktör IX ile hayvanlarda üreme çalışmaları yapılmamıştır. Hemofili B’nin kadınlarda görülme sıklığının çok düşük olması nedeniyle, gebelerde faktör IX kullanımına ait deneyim bulunmamaktadır. Bu nedenle NONAFACT gebe kadınlara verilirken tedbirli olunmalıdır.

Laktasyon dönemi

Faktör IX’un insan sütüyle atılıp atılmadığı bilinmemektedir. Faktör IX’un süt ile atılımı hayvanlar üzerinde araştırılmamıştır. Emzirmenin durdurulup durdurulmayacağına ya da NONAFACT tedavisinin durdurulup durdurulmayacağına/tedaviden kaçınılıp kaçınılmayacağına ilişkin karar verilirken, emzirmenin çocuk açısından faydası ve NONAFACT tedavisinin çocuk açısından faydası dikkate alınmalıdır.

Üreme yeteneği / fertilite