NIMOTOP 30 mg 30 tablet Uyarılar

Bayer Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Nimotop uyarılar, Nimotop zararları, Nimotop önlemler, Nimotop riskler, Nimotop yan etkisi, Nimotop alerji, Nimotop alkol, Nimotop hamileler, Nimotop emzirme, Nimotop araç kullanımı, Nimotop fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

NİMOTOP tedavisi ile intrakraniyal basınç artışı arasında herhangi bir ilişki gösterilmemiş olmasına rağmen, bu gibi olgularda veya beyin dokusundaki sıvı miktarı yükseldiğinde (genel serebral ödem) hastanın yakından izlenmesi önerilir.

Hipotansiyonu olan (sistolik kan basıncı 100 mm Hg’dan daha düşük) hastalara dikkat edilmelidir.

Stabil olmayan angina hastalarında veya akut miyokardiyal enfarktüsten sonraki ilk 4 haftayı yaşayan hastalarda, doktorlar faydaya (örn. beyin perfüzyonda iyileşme) karşı potansiyel riski değerlendirmelidir (örn. düşük koroner arter perfüzyon ve miyokardiyal iskemi).

Nimodipin, sitokrom P450 3A4 sistemi yoluyla metabolize olur. Bu nedenle bu enzim sistemini inhibe ettiği veya indüklediği bilinen ilaçlar nimodipinin ilk geçiş etkisini veya klirens düzeyini değiştirebilir (bkz. 4.5 Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler ve diğer etkileşim şekilleri ).

Sitokrom P450 3A4 sistemini inhibe eden ve bu nedenle yüksek nimodipin plazma konsantrasyonlarına neden olabilecek ilaçlar:

- makrolid antibiyotikleri (örn., eritromisin),

- anti-HIV proteaz inhibitörleri (örn., ritonavir),

- azol antimikotikler (örn., ketokonazol),

- nefazodon ve fluoksetin gibi antidepresanlar

- kuinupristin/dalfopristin,

- simetidin,

- valproik asit.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Prensip olarak, baş dönmesi ortaya çıkaran ilaçlar, makine ve taşıt kullanma yeteneğini bozabilir.