N-FESS 4 mg pediatrik oral granül 28 saşe Kullanımı

Recordati Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

3.N-FESS nasıl kullanılır ?

N-FESS'i daima doktorunuzun belirlediği miktarda veriniz. Doktorunuz size kullanmanız gereken miktarı bildirecektir. Doktorunuzun belirlediği miktardan fazlasını kullanmayınız. Şüphe duyduğunuz anda çocuğunuza vermeniz gereken miktarı, doktorunuz veya eczacınızla kontrol ediniz.

İlacın her gün aynı saatte, tercihen akşamları verilmesi önerilir. İlacın belirti olmayan dönemlerde de her gün düzenli olarak verilmesi gerekir.

Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar

N-FESS çeşitli dozaj formlarında bulunmaktadır. Bu nedenle doktorunuz çocuğunuzun yaşı ve durumuna göre, en uygun olanı belirleyecektir.

12 ay - 5 yaş arası çocuklar için astım tedavisinde önerilen günlük doz günde bir kez 4 mg'dır. Bu yaş grubundaki çocuklara 1 poşet N-FESS 4 mg PEDİYATRİK GRANÜL verilmelidir.

2 - 5 yaş arası çocuklar için saman nezlesi tedavisinde önerilen günlük doz günde bir kez 4 mg'dır. Bu yaş grubundaki çocuklara 1 poşet N-FESS 4 mg PEDİYATRİK GRANÜL verilmelidir.

6 ay - 2 yaş arası bebekler için sürekli alerjik burun iltihabı tedavisinde önerilen günlük doz günde bir kez 4 mg'dır. Bu yaş grubundaki çocuklara 1 poşet N-FESS 4 mg PEDİYATRİK GRANÜL verilmelidir.

Uygulama yolu ve metodu

N-FESS ağızdan kullanım içindir. N-FESS'i çocuğunuza düzenli olarak hergün günde bir kez, tercihen akşamları vermelisiniz.

N-FESS oral granülü çocuğunuza doğrudan ağızdan ya da soğuk veya oda sıcaklığındaki bir kaşık dolusu yumuşak yiyecekle (ör. elma püresi gibi) veya anne sütüyle ya da mamayla karıştırarak verilebilirsiniz. Poşet kullanımdan hemen önce açılmalı ve açıldıktan sonraki 15 dakika içinde tüketilmelidir. Yiyeceklerle karıştırdığınız durumlarda N-FESS'i tekrar kullanılmak üzere saklamamalı ve kalan kısmı atmalısınız. N-FESS oral granül bebek maması ya da anne sütü haricinde bir sıvıda çözündürülerek verilmemelidir. Ancak yutulduktan sonra üzerine sıvı verilebilir.

Çocuklarda kullanımı

N-FESS 4 mg Pediyatrik Oral Granül, 5 yaş ve daha küçük çocukların kullanımına uygundur. Daha büyük çocuklarda ve yetişkinlerde N-FESS, diğer dozaj formlarında uygulanır. Lütfen bilgi için doktorunuza ya da eczacınıza danışınız.

12 aydan küçük çocuklarda astım, 2 yaşın altındaki çocuklarda mevsimsel alerjik rinit ve 6 aydan küçük çocuklarda pereniyal alerjik rinit tedavisindeki etkinliği ve güvenilirliği belirlenmemiştir.

Yaşlılarda kullanımı

Yaşlılarda erişkinlere önerilen doz kullanılabilir.

Özel kullanım durumları

Böbrek yetmezliği olan hastalarda doz ayarlaması gerekmemektedir.

Karaciğer yetmezliği:

Hafif ve orta derecede karaciğer yetmezliği olan hastalarda doz ayarlaması gerekmemektedir. Ancak ciddi karaciğer yetmezliğiniz varsa N-FESS'i kullanmadan önce doktorunuza danışınız.

Eğer N-FESS'in etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.

Kullanmanız gerekenden daha fazla N-FESS kullanırsanız

Kazayla ilaç alma durumlarında kullandığınız N-FESS ambalajını da yanınıza alarak derhal doktorunuza veya en yakın hastaneye başvurunuz. N-FESS ile doz aşımı durumunda karın ağrısı, susuzluk, baş ağrısı, uyku hali, kusma gibi belirtiler görülür.

N-FESS'den kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmış sanız bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.

N-FESS'i kullanmayı unuttuysanız

İlacı çocuğunuza doktorunuzun belirttiği şekilde vermelisiniz. Çocuğunuza ilacını vermeyi unutursanız, bir sonraki gün normal dozunu vererek, tedavi programına devam ediniz.

Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.

N-FESS ile tedavi sonlandırıldığında oluşabilecek etkiler

Doktorunuz aksini belirtmedikçe, çocuğunuz iyi hissediyor olsa bile, ilacını vermeye devam ediniz. N-FESS tedavisini sonlandırmak, hastalık belirtilerinin yeniden görülmesine neden olabilir.