NEXAVAR 200 mg 112 film tablet Nedir

Bayer Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Nexavar nedir, Nexavar ne için kullanılır, Nexavar ne ilacı, Nexavar neye yarar, Nexavar ne işe yarar, Nexavar neye iyi gelir, Nexavar kullananlar, Nexavar kullanımı, Nexavar uygulama, Nexavar etkileri, Nexavar faydaları bilgilerini içerir.

2.NEXAVAR nedir ve ne için kullanılır?

• NEXAVAR , film kaplı tabletler şeklinde kullanıma sunulmuştur. Her bir film kaplı tabletin içinde 200 mg etkin madde (sorafenib) bulunmaktadır.

NEXAVAR'ın etkin maddesi olan sorafenib, protein kinaz inhibitörleri adı verilen bir ilaç grubuna aittir. Protein kinaz inhibitörleri, tümör hücrelerinin çoğalmalarını azaltan bir ilaç grubudur.

• NEXAVAR, her blister şeridinde 28 tablet bulunan, dört blister şeridinin oluşturduğu 112 tabletlik ambalajlar halinde kullanıma sunulmuştur. Tabletler yuvarlak, bikonveks şekilde ve kırmızı renklidir. Tabletlerin bir yüzünde Bayer logosu, diğer yüzünde "200" ifadesi bulunur.

NEXAVAR:

• İnterferon alfa ve/veya interlökin 2 adı verilen diğer kanser ilaçlan ile tedaviden yanıt alınmayan ya da bu ilaçların yan etkileri nedeniyle tedavinin uygun olmadığı erişkinlerde, ilerlemiş renal hücreli karsinoma adı verilen böbrek kanseri tedavisinde,

• Lokal tedavi yöntemleri denilen girişimsel tedavilerin uygun olmadığı, hafif derecede karaciğer yetmezliği olan (Child-Pugh A evre), bölgesel olarak ilerlemiş ve metastatik (diğer organlara yayılmış) hepatoselüler karsinoma adı verilen karaciğer kanseri tedavisinde kullanılır.