NEVOTEK 500 mg/100 ml IV infüzyon çözelti içeren flakon Nedir

Biofarma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Nevotek nedir, Nevotek ne için kullanılır, Nevotek ne ilacı, Nevotek neye yarar, Nevotek ne işe yarar, Nevotek neye iyi gelir, Nevotek kullananlar, Nevotek kullanımı, Nevotek uygulama, Nevotek etkileri, Nevotek faydaları bilgilerini içerir.

2.NEVOTEK nedir ve ne için kullanılır?

NEVOTEK*, damar içine uygulanan yeşilimsi sarı renkte, berrak bir çözeltidir. İlacınızın kutusu içinde 1 ml'sinde 5 mg levofloksasin içeren, toplam 100 mİ çözelti içeren bir adet cam şişe ve askısı bulunur.

(S)    •    •

NEVOTEK bakterilere karşı etkili bir antibiyotiktir. Florokinolonlar adı verilen antibiyotik grubuna dahildir. Bakterilerin büyümesini, çoğalmasını engeller ve bakterilerin yok olmasını sağlar.

NEVOTEK etkin maddesi olan levofloksasine karşı duyarlı olan bakterilerin neden olduğu enfeksiyonların tedavisinde kullanılır.

Doktorunuz antibiyotik tedavisini ağızdan alamayacak durumda olduğunuz için damar içine uygulanacak bu NEVOTEK* formunu, sizde aşağıdaki durumlardan biri bulunduğu için reçete etmiş olabilir: o Toplumdan edinilmiş zatürre (pnömoni)

o İdrar yolları ve böbrekte gelişen iltihap (piyelonefrit) dahil, komplikasyonlu böbrek ve idrar yolu enfeksiyonları o Prostat iltihabı

o Deri ve yumuşak doku enfeksiyonları: Abse (irin kesesi), selülit, furonkül, impetigo (derinin bulaşıcı yüzeysel mikrobik enfeksiyonu), piyodemıa (irinli deri enfeksiyonu), yara enfeksiyonlarının neden olduğu komplikasyonsuz deri ve deri ekleri enfeksiyonları, o Hastanede edinilmiş zatürre (pnömoni)