NEOSET 3 mg/3 ml IV infüzyon çözeltisi içeren 5 ampül Etkileşimi

Deva Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Neoset etkileşimi, Neoset etken madde, Neoset yardımcı maddeler, Neoset alkol, Neoset etkileşim, Neoset kullananlar, Neoset dozu, Neoset kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

Granisetron, kemirgen hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalarda sitokrom P450 ilaç metabolizması enzim sistenim indüklememiş veya inhibe etmemiştir. in vitro olarak araştırılan, iyi karakterize edilmiş P450 alt gruplarının aktivitesini inhibe etmemiştir.

Fenobarbitat ile hepatik enzim indüksiyonu, Granisetron’un total plazma kterensinde yaklaşık dörtte birlik bir artışa neden olur. Yapılan mikrozomal çalışmalarda, ketokonazol Granisetron’un halka oksidasyonunu inhibe etmiştir. Ancak, Granisetron farmakokinetik/farmakodinamik ile ilişkili olmadığından, bu değişikliklerin klinik olarak öneminin olmadığına inanılmaktadır.

Sağlıklı gönüllüler ile yapılan çalışmalarda, Granisetron ile benzodiazepinler (Iorazepam), nöroleptikler (haloperidol) ve antiülser ilaçlar (simetidin) arasında etkileşim olduğuna dair herhangi bir kanıt bulunmamaktadır. Granisetron, sıklıkla antiemetik tedaviler ile reçete edilen benzodiazepinler, nöroleptikler ve antiülser ilaçlar ile birlikte güvenle kullanılmaktadır. Ek olarak, Granisetron emetojenik kanser kemoterapileri ile herhangi bir ilaç etkileşimi göstermemiştir.

Narkoz verilen hastalarda spesifik ilaç etkileşmesi çalışmalan yapılmamıştır, ancak Granisetron yaygm olarak kullanılan anestezik ve analjezik ajanlarla güvenle kullanılmaktadır. ilave olarak, Granisetron sitokrom P450 3A4 enzimlerinin aktivitesini değiştirmez.

Diğer 5HT3 aııtagonistlerde olduğu gibi, Granisetron kullanan hastalarda EKG değerlerinde QT uzamasını da içeren değişiklikler rapor edilmiştir. Bu değişiklikler minördür ve genel olarak klinik açıdan önemsizdir, proaritmiye işaret etmemiştir. Bununla birlikte, QT aralığını uzattığı ve/veya aritmojenik olduğu bilinen ilaçlarla aynı zamanda tedavi edilen hastalarda klinik sonuçlara selıep olabilir (bkz. bölüm 4.4).