NEOFLEKS LAKTATLI RINGER sudaki solüsyonu 2000 ml setli PP torba Zararları

Türktıpsan Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Neofleks Laktatli Ringer zararları, Neofleks Laktatli Ringer önlemler, Neofleks Laktatli Ringer riskler, Neofleks Laktatli Ringer uyarılar, Neofleks Laktatli Ringer yan etkisi, Neofleks Laktatli Ringer istenmeyen etkiler, Neofleks Laktatli Ringer cinsel, Neofleks Laktatli Ringer etkileri, Neofleks Laktatli Ringer tedavi dozu, Neofleks Laktatli Ringer aç mı tok mu, Neofleks Laktatli Ringer hamilelik, Neofleks Laktatli Ringer emzirme, Neofleks Laktatli Ringer alkol, Neofleks Laktatli Ringer kullanımı bilgilerini içerir.

İstenmeyen etkiler

Uygulama tekniğine bağlı görülebilen advers etkiler arasmda febril reaksiyonlar, enjeksiyon yerinde enfeksiyon, enjeksiyon yerinde başlayarak yayılan venöz tromboz ya da flebit, ekstravazasyon ve hipervolemi bulunur.

NEOFLEKS LAKTATLI RİNGER SUDAKİ SOLÜSYONU kullanımı sırasında görülen istenmeyen etkiler ve görülen advers ilaç reaksiyonlar mm sıklık ve şiddeti bilinmemesine rağmen, aynı bileşimdeki %5 oranmda dekstroz katılmış çözelti ile görülen advers ilaç reaksiyonlarmm sıklık ve şiddeti sınıflandırması şu şekildedir: Çok yaygm (>1/10); yaygm (>1/100 ila <1/10); yaygm olmayan (>1/1.000 ila <1/100); seyrek (>1/10.000 ila <1/1.000), çok seyrek, izole raporlar dahil (<1/10.000); bilinmiyor (eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor).

Bağışıklık sistemi hastalıkları

Çok yaygm: Alerjik reaksiyonlar veya lokalize ya da yaygm ürtiker, deride

döküntü ve eritem ve kaşmtı/pruritis gibi anafilaktik/anafilaktoid semptomlar; deride şişkinlik, göz çevresi, yüz ve/veya larinks ödemi (Quincke ödemi)

Metabolizma ve beslenme hastalıklan

Yaygm: Elektrolit bozukluklan

Psikiyatrik hastalıklar

Yaygm: Anksiyete

Çok seyrek: Panik atak

Sinir sistemi hastalıkları

Yaygm olmayan: Laktata bağlı alkaloz tarafmdan uyarılan kasılmalar

Kardiyak hastalıklar

Çok yaygm: Hiperhidrasyon ve kalp yetmezliği (kalp hastalığı ya da

pulmoner ödemi olan hastalarda)

Yaygm : Taşikardi, bradikardi

Çok yaygın: Nazal konjesyon, öksürük, hapşırma, bronkospazm ve/veya nefes

alıp vermede zorluk

Yaygın: Göğüste sıkışma hissi, göğüs ağrısı (taşikardi ve bradikardiyle

beraber)

Deri ve deri altı doku hastakkları

Yaygm: Kaşıntı (NEOFLEKS LAKTATLI RİNGER SOLÜSYONU

kullanan hastalarm yaklaşık %10 kadarmda pruritis bildirilmiştir).

Seyreltilerek uygulanan ek ilaçların da advers etkilere yol açabileceği konusunda uyanık olunmalıdır. Böyle bir durumda, uygulanan ek ilacm ürün bilgisine bakılmalıdır.