ALPHA D3 1 mcg 50 kapsül Dozu
Med Firması
Güncelleme : 3 Temmuz 2018
Alfasilin dozu, Alfasilin dozaj, Alfasilin doz aşımı, Alfasilin uygulama, Alfasilin kullanım şekli, Alfasilin kullanımı, Alfasilin kullanım süresi, Alfasilin açmı tokmu, Alfasilin nedir, Alfasilin ne için kullanılır, Alfasilin nasıl kullanılır, Alfasilin faydaları, Alfasilin etkileri, Alfasilin günde kaç kez, Alfasilin sabah mı akşam mı, Alfasilin fazla alınırsa bilgilerini içerir.
Uygulama şekli
Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:
Başlangıç dozu: Yetişkinler ve 20 kg’dan daha büyük çocuklar: Günde 1 mikrogram. Günlük idame dozlar ise, genel olarak 0.25-2 mikrogram arasındadır.
Hiperkalsemiyi önlemek için, dozun, biyokimyasal cevaba göre ayarlanması önemlidir.
Biyokimyasal cevap; serumda kalsiyum, alkalin fosfataz ve paratiroid hormonu düzeylerini, idrarda kalsiyum itrahını, radyografik ve histolojik tahlilleri içerir.
Belirgin kemik hastalığı olanlar (böbrek yetmezliği hariç), hiperkalsemi gelişmeksizin daha yüksek dozlara tahammül edebilirler. Ancak, osteomalazi hastalarında, serum
kalsiyum düzeyinin hızla yükselmeyişi, muhakkak daha yüksek dozların gerekli olduğunu belirtmez, çünkü; artan barsak kalsiyum absorbsiyonundan elde edilenkalsiyum, demineralize olan kemikle birleşir.
Hastaların büyük bir çoğunluğu, günde 1 ila 3 mikrogram doza cevap verirler. Bu doz gereksinimi; kemik hastalığı olup ancak, biyokimyasal ve radyografik olarakdüzelmenin görüldüğü ve normal serum kalsiyum düzeylerine ulaşılan hipoparatiroidhastalarında genellikle azalır. Günlük idame dozlar ise, genel olarak 0.25-2 mikrogramarasındadır.
Uygulama şekli:
Kapsül yeterli miktarda su ile bütün olarak yutulmalıdır.
Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:
Böbrek/Karaciğer yetmezliği:
Bildirilmemiştir.
Pediyatrik Popülasyon:
20 kg’dan daha ağır çocuklarda günlük doz 1 mikrogram.
20 kg’dan daha hafif çocuklarda günlük doz kilogram başına 0,05 mikrogram (0,05 mikrogram/kg)
Geriyatrik Popülasyon:
Yaşlılardaki uygulama aynen erişkinlerdeki gibidir.
Doz aşımı ve tedavisi
Hiperkalsemi durumu, ALPHA D3’ün kesilmesi ile tedavi edilir. Şiddetli hiperkalsemi görüldüğünde, ilave olarak kıvrım (loop) diüretiklerin, intravenöz sıvıların vekortikosteroidlerin kullanılması gerekebilir.