NATMET 120/1000 mg tedavi paketi 90+90 tablet Nedir

Mentis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Natmet nedir, Natmet ne için kullanılır, Natmet ne ilacı, Natmet neye yarar, Natmet ne işe yarar, Natmet neye iyi gelir, Natmet kullananlar, Natmet kullanımı, Natmet uygulama, Natmet etkileri, Natmet faydaları bilgilerini içerir.

2.NATMET nedir ve ne için kullanılır?

•    NATMET tedavi paketi 120 mg nateglinid film tablet ve 1000 mg metformin hidroklorür efervesan tabletlerden oluşmaktadır.

•    NATMET tedavi paketi yüksek kan şekeri diyet, kilo kaybı ve egzersizle yeterli olarak kontrol edilemeyen tip 2 diyabet (şeker hastalığı, insüline bağımlı olmayan diabetes mellitus (NIDDM)) hastalarında kan şekerini azaltmak amacıyla kullanılır. Tek başına metformin ile yeterli kontrolün sağlanamadığı tip 2 diyabet (şeker hastalığı) hastalarında kullanılır.

•    NATMET tedavisine, yemeklere bağlı kan glukozunu düşürmek için diyet ve egzersiz ile birlikte başlanmalıdır.

•    NATMET; 1000 mg Metformin Hidroklorür efervesan tablet (90 efervesan tablet, plastik tüp silikajelli plastik kapak) ve 120 mg Nateglinid film tablet (90 film tablet, PVC/Alüminyum blister) ile birlikte karton kutuda kullanma talimatı ile beraber piyasaya sunulmaktadır.

•    Diyetin tek başına yetersiz kalmasından sonra İlk seçenek tedavi olarak metforminle tedavi edilen tip 2 diyabetin (şeker hastalığı) şikayetlerinde azalma görülmüştür.