NAPONAL % 10 50 gr jel Yan Etkileri

Münir Şahin Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Naponal yan etkileri, Naponal etkileri, Naponal zararları, Naponal belirtileri, Naponal uyarılar, Naponal önlemler, Naponal kilo aldırırmı, Naponal zayıflatırmı, Naponal zehirlenmesi, Naponal cinsellik, Naponal sorunlar, Naponal uykusuzluk, Naponal bağımlılık, Naponal bırakma bilgilerini içerir.

4.Olası yan etkiler nelerdir ?

Tüm ilaçlar gibi NAPONAL’in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

Tedavinin kesilmesini gerektirmeyecek şiddette hafif lokal iritasyon, eritem, dennatit gibi yan etkiler görülebilir.

Bileşimindeki naproksen’in sistemik kullanımına bağlı yan etkiler, görülme sıklığına göre aşağıda listelenmiştir:

Aşağıdakilerden biri olursa NAPONAL’ü kullanmayı durdurun ve DERHAL doktorunuza bildirin veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz

  • Ellerin, ayakların, bileklerin, yüzün, dudakların, ağzın veya boğazın yutmayı veya nefesalmayı zorlaştıracak şekilde şişmesi
  • Deri döküntüleri
  • Bunların hepsi çok ciddi yan etkilerdir.

    Eğer bunlardan biri sizde mevcut ise, sizin NAPONAL’e karşı ciddi alerjiniz var demektir. Acil tıbbi müdahaleye veya hastaneye yatırılmanıza gerek olabilir.

    Bu çok ciddi yan etkilerin hepsi oldukça seyrek görülür.

    Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz, hemen doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:

    Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz, doktorunuza söyleyiniz:

    • Kaşıntı, deri döküntüsü, ciltte lekelenme

    Bunlar NAPONAL’in hafif yan etkileridir.

    Yan etkilerin raporlanması

    - Mide-bağırsak kanalında; kabızlık, mide yanması, hazımsızlık, hemoraji (kanama) - Santral sinir sisteminde; baş ağrısı, baş dönmesi, uyuşukluk. - Dermatolojik; deride kaşıntı ve kızartı, terleme, purpura (deri ve mukozalardaki küçük kanamalar). -Tinnitüs, işitme ve görme bozuklukları. - Dolaşım sisteminde ödem, nefes darlığı, çarpıntı. - Susama. - Nadir olarak hemolitik ve aplastik anemi görülebilir. İlaç kesildiğinde bu etki kendiliğinden kaybolur. - Nadir olarak trombositopeni.