NADIXA %1 30 gr krem

Adeka Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Kısa İlaç Bilgisi

Cilt üzerindeki bakterileri öldürücü etkisi vardır. Genellikle gençlerde görülen kıl kökü çevresinde yaşayan bakterilerin aktivitesi sonucu oluşan içi iltihap dolu kabarcıklar ve pembe-kırmızı kabarcıklarla belirgin sivilcelerin (akne vulgaris) tedavisinde kullanılan bir ilaçtır.

Nadixa Krem; papüller ve püstüllerin hakim olduğu, akne vulgarisin topikal tedavisinde etkilidir.

İlacın Etken Maddesi Nadifloksasin’dir. Nadixa Krem, bakterilerin sebep olduğu cilt enfeksiyonları üzerinde etkili bir antibiyotiktir. Cilt üzerindeki bakterileri öldürücü etkisi vardır. Genellikle gençlerde görülen kıl kökü çevresinde yaşayan bakterilerin aktivitesi sonucu oluşan içi iltihap dolu kabarcıklar ve pembe-kırmızı kabarcıklarla belirgin sivilcelerin (akne vulgaris) tedavisinde kullanılan bir ilaçtır.

Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda doktorunuzu bilgilendiriniz. İlacın uygulandığı bölgede, yanma, kızarıklık, hassasiyet gelişirse, ilacın alımını durdurup, doktorunuza başvurunuz.

Gebelik ve emzirme dönemlerinde doktorunuza danışmadan bu ilacı kullanmamalısınız.

İlaç Sınıfı

Dermatolojik İlaçlar > Akne İlaçları > Sivilce İlaçları > Antiefektifler

ATC Kodu

D10AF

Etkin Madde

Nadifloksasin 10 mg/g

Barkodu

8699587352804

Geri Ödeme Kodu

A10285

Satış Fiyatı

28.24 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

4

Sağlık Konuları

Cilt Enfeksiyonları , Akne

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKFFM

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

36 ay

NFC kodu

MTA

Eşd. ilaç grubu

E675A

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi B’dir

Laktasyon

İlaç emzirme döneminde kullanılamaz.

Gebelik ve Laktasyonda İstisnai Durumlar

Emziren kadınlara uygulandığı takdirde, nadifloksasin anne sütünden memedeki çocuk üzerinde etkiye neden olabilecek ölçüde atılmaktadır. Emzirme döneminde kullanılmamalıdır ve NADIXA kremi hiçbir şekilde göğüslerine uygulamamalıdır.

İlaç Formu

Krem

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Kullanım Zamanı

İlaç aç veya tok karnına kullanılmalıdır.

Uygulama Yolu

İlacı uygulayacağız bölgeyi temizleyip, kurulayınız. İlacı, tedavi edilecek bölgeye ince bir tabaka halinde uygulayınız ve hafif hareketlerle masaj yaparak cilde yediriniz.

Günlük Kullanım Şekli

NADİXA haricen cilde uygulanan bir kremdir. NADİXA'yı akneli bölgeye, sabahları ve yatmadan önce olmak üzere, günde iki kere uygulayınız.

Uygulama Süresi

Tedavinin normal süresi sekiz (8) haftadır. Doktorunuz size NADİXA ile uygun tedavi süresini bildirecektir. İstenilen sonuç elde edilmeden tedaviye ara vermeyiniz.