MYCOBUTIN 150 mg 30 kapsül Dozu

Pfizer Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Mycobutin dozu, Mycobutin dozaj, Mycobutin doz aşımı, Mycobutin uygulama, Mycobutin kullanım şekli, Mycobutin kullanımı, Mycobutin kullanım süresi, Mycobutin açmı tokmu, Mycobutin nedir, Mycobutin ne için kullanılır, Mycobutin nasıl kullanılır, Mycobutin faydaları, Mycobutin etkileri, Mycobutin günde kaç kez, Mycobutin sabah mı akşam mı, Mycobutin fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloj i/uygula ma sıklığı ve süresi:

Yetişkinler

MYCOBUTIN ile tek ilaç tedavisi uygulandığında

Bağışıklık sistemi baskılanmış hastalarda MAC enfeksiyonunun profılaksisinde: günde 300 mg (2 kapsül)

MYCOBUTIN ile kombine tedavi uygulandığında

Non-tüberküloz mikobakteriyel hastalıkta: Negatif kültürler elde edildikten sonra 6 aya kadar günde 450-600 mg (3-4 kapsül)

). Pulmoner tüberkülozda: 6-9 ay süreyle günde 150 mg (1 kapsül) veya negatif balgam kültürü elde edildikten sonra tedavi en az 6 ay daha bu şekilde sürdürülür. Bu doz daha Önce antitüberküloz ilaçlar ile tedavi edilmiş hastalarda günde 300-450 mg/gün’e yükseltilmelidir.

l

Uygulama şekli:

Ağızdan alınır.

MYCOBUTIN, genellikle günde bir defa, öğünlere bağımlı olmaksızın, günün herhangi bir saatinde tek doz şeklinde oral olarak alınır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek yetmezliği:

Şiddetli böbrek bozukluğu mevcudiyetinde (kreatinin klerensi 30 ml/dakika’nın altında) dozun %50 oranında düşürülmesi gerekir. Hafıf-orta derecedeki böbrek bozukluğu herhangi bir doz ayarlanmasını gerektirmez.

Karaciğer yetmezliği:

Şiddetli karaciğer yetmezliği olan hastalarda doz düşürülmelidir. Hafif derecede karaciğer bozukluğu herhangi bir doz ayarlamasını gerektirmez.

Pediyatrik popiilasyon:

Çocuklarda MYCOBUTIN kullanımı ile ilgili yeterli veri mevcut değildir.

Geriyatrik popiilasyon:

Yaşlılarda doz ayarlamasına İlişkin spesifik bir Öneri mevcut değildir.

Doz aşımı ve tedavisi

Mide yıkanmalı ve dİüretik tedavisi uygulanmalıdır. Destekleyici tedavi ile semptomatik tedavi uygulanmalıdır.