MYCAMINE 100 mg infüzyonluk çözelti için toz 1 flakon Saklanması

Astellas Pharma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Mycamine saklanması, Mycamine muhafazası, Mycamine soğuk, Mycamine nem, Mycamine karanlık, Mycamine ambalaj, Mycamine çocuklardan saklanması, Mycamine son kullanma tarihi, Mycamine firması, Mycamine kullanma talimatı, Mycamine üretici firma bilgilerini içerir.

5.MYCAMINE'in saklanması

MYCAMINE’i çocukların göremeyeceği, erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız.

  • 25 °C’yi geçmeyen oda sıcaklığında saklanmalıdır.
  • • Sulandırılarak hazırlanmış konsantre ve seyreltilmiş infüzyon çözeltisi hemen kullanılmalıdır.

  • Seyreltilmiş infüzyon çözeltisi bulanıksa    veya çökelmişse kullanmayınız.
  • Işıktan korumak amacıyla seyreltilmiş    infüzyon    çözeltisini    içeren    infüzyon şişesi/poşeti
  • kapatılabilir ışık geçirmeyen bir poşete yerleştirilmelidir.

    • Flakon yalnızca tek kullanım içindir. Bu nedenle, lütfen kullanılmayan sulandırılarak hazırlanmış konsantreyi hemen atınız.

    • İlaçlar, atık suyla veya ev atığı olarak imha edilmemelidir. İhtiyaç duyulmayan ilaçların nasıl imha edileceğini eczacınıza sorunuz. Bu önlemler, çevreyi korumaya yardımcı olacaktır.

    • Sulandırılarak hazırlanmış MYCAMINE, mikrobik (bakteriyel) bulaşın önlenmesi için herhangi bir koruyucu madde içermediğinden hemen kullanılmalıdır. Yalnızca talimatların tamamını düzgün şekilde okumuş, eğitimli bir sağlık uzmanı bu ilacı kullanılmak üzere hazırlayabilir.

    Son kullanma tarihiyle uyumlu olarak kullanınız.

    Ambalajdaki son kullanma tarihinden sonra MYCAMINE'i kullanmayınız.

    Eğer üründe ve/veya ambalajında bozukluklar fark ederseniz MYCAMINE'i kullanmayınız.

    Ruhsat sahibi:    Astellas Pharma İlaç Ticaret ve Sanayi A.Ş.

    Tekstilkent Koza Plaza A Blok Kat: 16 No: 60 34235 Esenler, İstanbul Tel:    (0212) 440 08 00

    Faks: (0212)438 36 71

    Üretici:    Astellas Pharma Tech. Co. LTD. Takaoka Plant Toyama / JAPONYA

    MYCAMINE, aşağıda belirtilenler hariç, diğer tıbbi ürünlerle karıştırılmamalı veya birlikte infüze

    edilmemelidir. MYCAMINE, oda sıcaklığında aseptik teknikler kullanılarak, aşağıda belirtilen

    şekilde sulandırılarak hazırlanır ve seyreltilir:

    1. Plastik kapak flakondan çıkarılmalı ve tıpa alkolle dezenfekte edilmelidir.

    2. İnfüzyon için 9 mg/ml (% 0.9) sodyum klorür çözeltisinden veya infüzyon için 50 mg/ml (% 5) glikoz çözeltisinden (100 mlTik şişeden/poşetten alınan) alınan 5 mİ iç duvarın yanından her flakona aseptik olarak ve yavaşça enjekte edilmelidir. Konsantrat her ne kadar köpürecek olsa da, oluşan köpük miktarını en aza indirmek için her türlü çaba gösterilmelidir. İstenen dozu mg cinsinden elde etmek için yeterli sayıda MYCAMINE flakon sulandırılarak hazırlanmalıdır (Bkz. Aşağıdaki tablo).

    3. Flakon yavaşça döndürülmelidir. ÇALKALAMAYINIZ. Toz tamamen çözünecektir. Konsantrat hemen kullanılmalıdır. Flakon yalnızca tek kullanımlıktır. Bu nedenle, lütfen kullanılmayan sulandırılarak hazırlanmış konsantratı hemen atınız.

    4. Sulandırılarak hazırlanmış konsantratın tamamı her bir flakondan çekilmeli ve başlangıçta alındığı infüzyon şişesine/poşetine geri boşaltılmalıdır. Seyreltilmiş infüzyon çözeltisi hemen kullanılmalıdır. Işıktan korunduğunda ve yukarıda açıklanan şekilde seyreltildiğinde 25°C’de 96 saat boyunca, kimyasal ve fiziksel kullanım stabilitesi gösterilmiştir.

    5. İnfüzyon şişesi/poşeti, seyreltilmiş çözeltinin dağılması için yavaşça baş aşağı çevrilmek, ancak köpüklenmenin önlenmesi için ÇALKALANMAMALIDIR. Çözelti bulanıksa veya çökelmişse kullanmayınız.

    .    Seyreltilmiş infüzyon çözeltisi içeren infüzyon şişesi/poşeti, ışıktan korumak amacıyla kapanan ışık geçirmeyen bir poşete yerleştirilmelidir.

    İnfüzyonluk çözeltinin hazırlanması

    Kullanılmamış olan ürünler ya da atık materyaller “Tıbbi Atıklann Kontrolü Yönetmeliği” ve “Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmelik”lerine uygun olarak imha edilmelidir.